Ελλάδα

Κορωνοϊός Λάρισα: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία – Επιδημική έξαρση σε οικισμό

Κορωνοϊός Λάρισα: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία – Επιδημική έξαρση σε οικισμό
Κορωνοϊός Λάρισα: Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία καθώς διαπιστώθηκαν 15 νέα κρούσματα θετικά στον ιό σε οικισμό όπου κατοικούν 3000 άτομα.

Κορωνοϊός Λάρισα: Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έπειτα και τα τελευταία νέα που έρχονται από τη Θεσσαλία. Έπειτα από υγειονομικούς ελέγχους διαπιστώθηκε πως 15 άτομα οικισμού ρομά είναι θετικά στον ιό, με τις αρχές να φοβούνται πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει πολύ περισσότερο.

Ο φόβος μια νέας υγειονομικής βόμβας είναι προ των πυλών με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ο οικισμός όπου διαπιστώθηκαν τα 15 νέα κρούσματα απαρτίζεται από 3000 άτομα, στην πλειοψηφία τους ρομά.

Η ιχνηλάτηση των επαφών τόσο του πρώτου κρούσματος, όσο και των νέων που επιβεβαιώνονται συνεχίζεται και αυτή την ώρα ξεκινά έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την εκτίμηση της κατάστασης. Στον συγκεκριμένο οικισμό μένουν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα

Η Πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί, χωρίς εξαιρέσεις, ο συγχρωτισμός των πολιτών και η μετάδοση του ιού, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μ.Εβδομάδα. Όπως είπε, «η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μ. Εβδομάδας». Πρόσθεσε πως σήμερα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκρίνισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας μόνο συγκεκριμένες ώρες, αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο. «Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανένα πιστό να πάει στην εκκλησία, τους αποτρέπει. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς και αυτό είναι το νόημα της κεκλεισμένων των θυρών τελέσεως των ιερών ακολουθιών». Στο πλαίσιο αυτό δε, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι η ατομική προσευχή δεν περιλαμβάνεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments