Ελλάδα

Πανελλήνιες ύλη 2020 πότε ξεκινούν: Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Πανελλήνιες ύλη 2020 πότε ξεκινούν: Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων
Πανελλήνιες ύλη 2020 πότε ξεκινούν: Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει μείωση της διδακτικής ύλης καθώς και παράταση του σχολικού έτους λόγω της πανδημίας.

Πανελλήνιες ύλη 2020 πότε ξεκινούν: Εν μέσω κορωνοϊόύ και όσο η καραντίνα καλά κρατεί, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την ιδανική λύση ώστε οι Πανελλήνιες να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο νωρίς και χωρίς ωστόσο σημαντικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης παραμένουν εδώ και πολλές εβδομάδες κλειστά στο πλαίσιο μέτρων για την καταπολέμηση του φονικού ιού στη χώρα μας. Πλέον ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει το υπουργείο είναι οι μαθητές να εξεταστούν στην ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Εντός της εβδομάδας οι επίσημες αποφάσεις από το υπουργείο Παιδείας

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες η ύλη θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείο Παιδείας μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

«Οι εξετάσεις θέλουμε να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως εξετάζεται η παράταση του κλεισίματος των σχολείων σημειώνοντας: Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Μέχρι τώρα όμως ισχύει η απόφαση που έχει παρθεί και λήγει μαζί με τις διακοπές του Πάσχα».

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments