Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: “Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο” λένε οι επιστήμονες της Οξφόρδης

Κορωνοϊός εμβόλιο: “Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο” λένε οι επιστήμονες της Οξφόρδης
Κορωνοϊός εμβόλιο: Τουλάχιστον 500 εθελοντές θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές που θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Κορωνοϊός εμβόλιο: “Ανάσα” αισιοδοξίας χάρισαν οι   ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την εκτίμησή τους ότι σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, ο λόγος για την καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 500 εθελοντές θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές που θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου με διάρκεια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Οι εθελοντές είναι ηλικίας 18 έως 55 ετών με τις δοκιμές να ξεκινούν στο τέλος του μήνα», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Παράλληλα ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν από το 2021. Ωστόσο ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης ,σερ Πάτρικ Βάλανς έχει κάνει την εκτίμηση ότι ένα εμβόλιο απέχει 12 με 18 μήνες από σήμερα.

Από την άλλη ο καθηγητής Χιλ είχε δηλώσει, ωστόσο, ότι η ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης και άλλοι επιστήμονες στοχεύουν να το παρασκευάσουν «πολύ πιο νωρίς». Το εμβόλιο από την Οξφόρδη, αποκαλούμενο «ChAdOx1», είναι ένα από πέντε εμβόλια που ελπίζετε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μαζική παρασκευή μετά από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments