Ελλάδα

covid-19: Δείτε την εφαρμογή για την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα

covid-19: Δείτε την εφαρμογή για την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα
Νέα features στην εφαρμογή που ανέπτυξε το iMEdD Lab για την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Το iMEdD είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει το iMEdD το οποίο δημιούργησε τον διαδραστικό χάρτη που απεικονίζει τον αριθμό κρουσμάτων ανά περιοχή και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα και τη θνησιμότητα ανά περιφερειακή ενότητα για την Ελλάδα και ανά χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Με μια ματιά ο χρήστης μπορεί ακόμα να δει:

  • Γράφημα για την εξέλιξη των κρουσμάτων στον χρόνο – μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε «Σύνολο Κρουσμάτων» και σε «Νέα Κρούσματα» που ανακοινώνονται ανά ημέρα.
  • Γράφημα με την κατάταξη των περιφερειακών ενοτήτων της Ελλάδας και των χωρών ανά τον κόσμο, με βάση τον αριθμό κρουσμάτων, το πλήθος όσων έχουν αναρρώσει ή τον αριθμό των θανάτων.
  • Οπτικοποίηση της θνησιμότητας, δηλαδή του αριθμού των θανάτων από τη νόσο αναλογικά με τον πληθυσμό, ανά περιοχή και ανά χώρα -στην Ελλάδα και στον κόσμο αντίστοιχα. Οι χρήστες μπορούν, λοιπόν, να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις του χάρτη, με βάση τους θανάτους ή με βάση τα καταγεγραμμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στόχος του iMΕdD είναι να δημιουργηθεί ο πυρήνας της σύγχρονης δημοσιογραφίας και μια ισχυρή κοινότητα ανεξάρτητων επαγγελματιών των media μέσα σε ένα φιλόξενο χώρο που ευνοεί τις συνεργασίες και την ανάπτυξη ιδεών και νέων εγχειρημάτων, με αρωγό την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Ο οργανισμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και συνεργάζεται με την ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, άλλους αντίστοιχους διεθνείς φορείς, καθώς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments