Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 56 νέα κρούσματα σήμερα – 2.011 συνολικά – 90 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 56 νέα κρούσματα σήμερα – 2.011 συνολικά – 90 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη 4 άτομα προστέθηκαν στην μακάβρια λίστα των νεκρών λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 56 ενώ 2.011 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 56 νοσούντες. Έτσι, πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 2.011. Παράλληλα, οι νεκροί έφτασαν τους 90, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή άλλοι 4 συμπολίτες μας.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και από το καρακάτω infographic:

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.011.Την ίδια ώρα οι νεκροί έφτασαν τους 90 καθώς τέσσερις ακόμη άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο. Από όλους τους ασθενείς, οι 77 είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 67 έτη, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Συνολικά 15 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από τα συνολικά κρούσματα, 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 756 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανησυχία για τα κρούσματα Ρομά στη Λάρισα:

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, να μεταβαίνουν το πρωί στη Λάρισα έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του φονικού ιού σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στον οποίο διαμένουν περίπου 5.000 άνθρωποι. Όπως είναι φυσικό, η ανησυχία εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά της θανατηφόρου νόσου, εντείνεται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να έχουν ήδη αναλάβει δράση.

Την ίδια ώρα, οι Ρομά αρνούνται να πιστέψουν την ύπαρξη του κορωνοϊού και να συμμορφωθούν στα μέτρα προστασίας.  Ο πρόεδρος Ρομά Λάρισας, Νίκος Παϊτέρης κατήγγειλε πως στην κοινότητα υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει ο ιός, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά και καλύτερη ενημέρωση στους Ρομά σε όλη τη χώρα.

Παρατείνεται το «λουκέτο» στα σχολεία μέχρι τις 10 Μαΐου:

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) παρατείνεται το κλείσιμο των σχολειών και μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Μαΐου. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για όλες τις εκπαιδευτικές δομές και βαθμίδες για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Έτσι, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα ανοίξουν ξανά πριν το καλοκαίρι.

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων έως τις 27 Απριλίου:

Επιπλέον, την πανελλαδική παράταση του καθεστώτος της μερικής αναστολής των δικαστικών εργασιών έως και την 27η Απριλίου 2020 προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Τη νέα ΚΥΑ αναμένεται να υπογράψουν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Έτσι, διατηρείται η μερική αναστολή των δικαστικών εργασιών που είχαν προβλεφθεί με τις προηγούμενες αποφάσεις των ίδιων υπουργών και παράλληλα διατηρούνται οι σχετικές εξαιρέσεις που προβλέπουν οι παλαιές υπουργικές αποφάσεις.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ο Βασίλης Κικίλιας:

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου παραδόθηκαν μάσκες FFP3, προσφορά της Ελβετίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελβετού πρέσβη στην Αθήνα, Olaf Kjelsen. Τον υπουργό Υγείας συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Μετά την παράδοση των υλικών, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Η πανδημία μάς δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης, αλλά και την επικινδυνότητα του διχασμού. Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ο Ελβετός πρέσβης, με τις δικές του πρωτοβουλίες και μέσω του κράτους του, έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μάσκες FFP3 που χρειαζόμαστε στις ΜΕΘ μας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως και όλους αυτούς που απλώνουν το χέρι τους και βοηθούν τη χώρα. Κάτι που και εμείς κάνουμε από την πλευρά μας προς άλλες χώρες, όπου και όπως μπορούμε».

«Η καρδιά και η ψυχή της προσπάθειας που κάνουμε, έχει ως κορωνίδα τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το παραϊατρικό προσωπικό. Τους ανθρώπους που έχουν δώσει μια τεράστια μάχη και πόσο μάλλον αυτούς που έχουν να κάνουν με τις ΜΕΘ, με τα ΤΕΠ, με τις κλινικές αυτές όπου νοσηλεύονται συνάνθρωποί μας με Covid-19», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments