Ελλάδα

Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Τσιόδρας, Χαρδαλιάς μεταβαίνουν εκτάκτως στην πόλη

Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Τσιόδρας, Χαρδαλιάς μεταβαίνουν εκτάκτως στην πόλη
Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Αυξημένος φόβος για επέκταση του ιού σε ολόκληρη την πόλη. Εσπευσμένα σπεύδει το επιτελείο της κυβέρνησης για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης  με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να ετοιμάζονται εσπευσμένα να πετάξουν από λεπτό σε λεπτό, με ειδική πτήση με ελικόπτερο στη Λάρισα, καθώς  ο κίνδυνος για εξάπλωση του κορωνοϊού αυξάνεται επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα στις 12:00 κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον  Νίκο Χαρδαλιά, τους Υφυπουργούς Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο,  τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον  Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργο Σταμάτη και τον διευθυντή σχεδιασμού και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβο Θεοδώρου, μεταβαίνει με Σούπερ Πούμα στη Λάρισα.

Έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του  φονικού ιού σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στον οποίο διαμένουν περίπου 5.000 άνθρωποι η ανησυχία εκ μέρους της κυβέρνησης  ώστε να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά της θανατηφόρου νόσου, εντείνεται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς να αναλαμβάνουν άμεσα δράση.

Αρνούνται οι Ρομά να πιστέψουν την ύπαρξη του κορωνοϊού και να συμμορφωθούν στα μέτρα προστασίας

Ο πρόεδρος Ρομά Λάρισας, Νίκος Παϊτέρης κατήγγειλε πως στην κοινότητα των Ρομά υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει ο κορωνοϊός, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά και καλύτερη ενημέρωση στους Ρομά σε όλη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Λαρισαίων φέρεται να λέει πως έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ωστόσο  δεν τηρούνταν τα μέτρα

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα». Όπως είπε ο δήμαρχος «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης».

Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας. Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων, τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments