Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: O λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία ανακοινώνει σε λίγο τα νέα κρούσματα στη χώρα.

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Σε λίγο ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσίοδρας μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά αναμένεται να προβούν στις καθιερωμένες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 71, και πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 1955, σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Οι θάνατοι έφτασαν τους 86, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή άλλοι 3 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1955. Από αυτά, 518 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα ωστόσο διαπιστώθηκαν ακόμη 3 θάνατοι από τον φονικό ιό. Άλλο ένα θύμα του ιού στην Ελλάδα έγινε γνωστό πριν από λίγο. Μια γυναίκα 67 ετών που νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας έχασε τη ζωή της και ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στους 89. Θυμίζουμε ότι μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσoκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό έχασε την μάχη για τη ζωή.

Νωρίτερα, ακόμη ένας άνθρωπος από την Καστοριά άφησε την τελευταία του πνοή από κορωνοϊό. Πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν χωρίς υποκείμενο νόσημα τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία, η ο οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Πότε να φοράμε μάσκα και γάντια:

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας, είπε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», ενώ για τα γάντια ήταν αποτρεπτικός: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη, παρά καλό.

Υπάρχει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια». «Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «η καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά

Συναγερμό στο θάλαμο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει ο εντοπισμός 13 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα από τις 23.00 απόψε, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Πρόκειται για τον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου χτες εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό. Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα 17 τέστ που έγιναν βρέθηκαν 12 θετικοί. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.

Από αύριο το πρωί θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου. Σημειώνεται ότι η καραντίνα ισχύει από σήμερα 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της, ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία και ό,τι άλλο χρειαστεί για τους κατοίκους.

2.286 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις την Πέμπτη

Αρκετοί συμπολίτες μας βγήκαν από το σπίτι τους χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την σχετική άδεια.

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.286) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

  • (796) στην Αττική,
  • (281) στη Θεσσαλονίκη,
  • (207) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (167) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (142) στα Ιόνια Νησιά,
  • (123) στην Κρήτη,
  • (117) στη Θεσσαλία,
  • (102) στην Πελοπόννησο,
  • (82) στην Ήπειρο,
  • (69) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (69) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (67) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (35) στο Βόρειο Αιγαίο και
  • (29) στη Δυτική Μακεδονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments