Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Η ανάρρωση ίσως πάρει έναν μήνα

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Η ανάρρωση ίσως πάρει έναν μήνα
Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Αρκετές ημέρες θα χρειαστούν για να αναρρώσει από τον κορωνοϊό ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Την Πέμπτη, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε μεταφερθεί από την Εντατική σε κανονικό θάλαμο μετά από θεραπεία που έλαβε με οξυγόνο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη νόσο COVID-19, πιθανότατα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του σε ένα μήνα, γράφουν οι Times επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές.

Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε τρεις νύχτες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο St Tomas στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν, αφού είχε διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από δύο εβδομάδες. Την Πέμπτη το βράδυ το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε μεταφερθεί από την εντατική σε έναν κανονικό θάλαμο. Σύμφωνα με τις πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ η ανάκαμψη του θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα και μετά από αυτή η επιστροφή στα καθήκοντα θα πρέπει να είναι βαθμιαία, καθώς οι ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται στη ΜΕΘ διανύουν έναν μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη.

Στις 9 Απριλίου, ο εκπρόσωπός του δήλωσε:

«Ο pρωθυπουργός μεταφέρθηκε σήμερα από την εντατική φροντίδα πίσω στον θάλαμο, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώιμη φάση της ανάκαμψης του. Είναι σε πολύ καλή διάθεση». Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 6 Απριλίου, καθώς τα συμπτώματά του, συμπεριλαμβανομένου ενός επίμονου βήχα και πυρετού, επιδεινώθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments