Διεθνή

Νότια Κορέα κορωνοϊός: Ξανά θετικοί 91 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από κορωνοϊό

Νότια Κορέα κορωνοϊός: Ξανά θετικοί 91 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από κορωνοϊό
Νότια Κορέα κορωνοϊός: Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η είδηση που έρχεται ξανά από την Ασία, καθώς όπως αναφέρεται 91 Νοτιοκορεάτες βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον φονικό ιό λίγες ημέρες μετά την πλήρη ανάρρωση τους.

Νότια Κορέα κορωνοϊός: Η πανδημία που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της δεν λέει να κοπάσει. Οι επιστήμονες καθημερινά προσπαθούν να αναγνωρίσουν τις ιδιότητες της θανατηφόρου νόσου, ωστόσο συνεχώς και οι ίδιοι εκπλήσσονται βλέποντας ολοένα και νέα στοιχεία να συνθέτουν ένα παζλ δύσκολο για λύτες.

Στην Νότια Κορέα η πανδημία χτύπησε από νωρίς αφήνοντας πίσω της χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και νεκρούς. Αρκετά από τα θετικά κρούσματα κατάφεραν να ξεπεράσουν πλήρως τον κίνδυνο και να ολοκληρώσουν επιτυχώς την καραντίνα των 14 ημερών. Ωστόσο μια είδηση έρχεται να προκαλέσει έντονη ανησυχία, καθώς 91 άτομα τα οποία ήταν θετικά στον ιό και τον ξεπέρασαν βρίσκονται και πάλι στα… δόντια του.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο εξετάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης ανοσίας σε ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει, ενώ υπάρχουν στην αγορά και τεστ που υποστηρίζουν πως μπορούν να διαγνώσουν αν κάποιος οργανισμός έχει αναπτύξει ανοσία στον κορωνοϊό.

Πιο πιθανή η επανενεργοποίηση του ιού, παρά η εκ νέου μόλυνση

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών της Κορέας, Τζεόνγκ Γιουνκ-Κιόνγκ, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο ιός είναι πιο πιθανό να “επανενεργοποιήθηκε”, παρά να ήρθε εκ νέου ο ασθενής σε επαφή με τον ιό.

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο, έχει να κάνει με εσφαλμένα τεστ για τον κορωνοϊό, που έδειξε κάποιον ασθενή αρνητικό στην ασθένεια. Επιπλέον, είναι πιθανό να παρέμειναν υπολείμματα του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό, σε επίπεδα που δεν είναι επικίνδυνα ώστε να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

“Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και πολλές συνισταμένες” είπε ο κ. Κιόνγκ, καθηγητής πνευμονολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νοτίου Κορέας. Περίπου 7.000 Νοτιοκορεάτες έχει ανακοινωθεί πως ανάρρωσαν από την ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός.

“Ο αριθμός θα παρουσιάσει αύξηση, 91 (ασθενείς) είναι μόνο η αρχή” είπε ο Κιμ Γου-Τζου, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Γκούρο της Νοτίου Κορέας. Όπως σημείωσε και εκείνος, είναι πολύ πιθανόν οι ασθενείς να “υποτροπίασαν” παρά να μολύνθηκαν και πάλι από τον κορονοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments