Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Νέα κρούσματα για την Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Νέα κρούσματα για την Ελλάδα
Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανακοινώνει σε λίγη ώρα όλες τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα: Όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, έτσι και σήμερα ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει τους πολίτες για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το ραντεβού του με τους πολίτες είναι προγραμματισμένο για τις έξι το απόγευμα. Στο πλευρό του θα βρεθεί όπως κάθε μέρα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση έγινε γνωστό ότι καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα σήμερα. Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας έχει φτάσει τους 93.  Επιπλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 2.011. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς από την πορεία της καμπής θα κριθεί αν θα παρθούν νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης.

Άνοιξε ο καιρός και αυξήθηκαν οι παραβάσεις – 2.451 μόνο χθες

Στη βεβαίωση 2.451 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. χθες, Παρασκευή 10 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι χθεσινές παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

  • 913 στην Αττική,
  • 287 στη Θεσσαλονίκη,
  • 180 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 175 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 153 στην Κρήτη,
  • 120 στην Πελοπόννησο,
  • 118 στα Ιόνια Νησιά,
  • 98 στη Θεσσαλία,
  • 89 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 80 στο Νότιο Αιγαίο,
  • 76 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 68 στο Βόρειο Αιγαίο,
  • 60 στην Ήπειρο
  • και 34 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 31.592 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ. Παράλληλα, όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα. Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αύξηση κατά 18% της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους

Αύξηση κατά 18% κατέγραψαν οι 600 ανιχνευτές του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, στους κεντρικούς άξονες της πόλης κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων (30 Μαρτίου – 5 Απριλίου) διαπιστώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 – 29 Μαρτίου).

Μάλιστα κατά την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων. Οι παραπάνω διαπιστώσεις χαρακτηρίζονται ανησυχητικές, καθώς καταδεικνύουν ότι κυκλοφορούν περισσότεροι πολίτες σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα.

Τα σχετικά στοιχεία και συμπεράσματα με εντολή του Περιφερειάρχης Γιώργου Πατούλη θα μεταβιβαστούν άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών. Να σημειωθεί ότι μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε συνέχεια της εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας Αττικής, τα στοιχεία που καταγράφονται από τα σημεία μέτρησης του οδικού δικτύου, θα προωθούνται καθημερινά και θα αξιοποιούνται από την Πολιτική Προστασία και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments