Πως Να

13033 σούπερ μάρκετ: Πως μπορώ να πάω να ψωνίσω

13033 σούπερ μάρκετ: Πως μπορώ να πάω να ψωνίσω
13033 σούπερ μάρκετ: Έτσι θα εξασφαλίσετε την άδεια για να πάτε στο σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα ψώνια.

13033 σούπερ μάρκετ: Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτοί που πρόσεχαν και είχαν περιορίσει από πριν τις μετακινήσεις τους δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι έπρεπε να εξασφαλίσουν την σχετική άδεια πριν βγουν από το σπίτι τους.

Η κυβέρνηση έκρινε ότι κάποιες μετακινήσεις είναι απαραίτητες όπως για παράδειγμα η επίσκεψη σε έναν γιατρό, στο φαρμακείο ή σε μια τράπεζα όταν η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Φυσικά μέσα στις εξαιρέσεις της απαγόρευσης βρίσκεται η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων για κάθε νοικοκυριό.

Τι πρέπει να κάνετε

Υπάρχουν τρεις απλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να πάει στο σούπερ μάρκετ χωρίς τον φόβο να του κόψουν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Αρχικά μπορεί να μπει στο σάιτ forma.gov.gr και να κατεβάσει την έντυπη βεβαίωση μετακίνησες. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο μπορούν να γράψουν μια χειρόγραφη βεβαίωση.  Ο ευκολότερος τρόπος είναι η αποστολή SMS στο 13033 στέλνοντας το εξής μήνυμα: 2 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments