Ελλάδα

Θεία Κοινωνία Κουκάκι Κέρκυρα: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζητάει άμεση παρέμβαση εισαγγελέα

Θεία Κοινωνία Κουκάκι Κέρκυρα: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζητάει άμεση παρέμβαση εισαγγελέα
Θεία Κοινωνία Κουκάκι Κέρκυρα: Οι εικόνες της Θείας κοινωνίας στα κρυφά σε Κέρκυρα και Κουκάκι προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υφυπουργού που ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Θεία Κοινωνία Κουκάκι Κέρκυρα: Τις τελευταίες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες φωτογραφίες που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Αρχικά έγινε γνωστό ότι στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι οι πιστοί μπορούν να μεταλάβουν κανονικά αρκεί να πάνε στην πίσω πόρτα του ναού. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Κέρκυρα καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ οι πιστοί βρέθηκαν σε εκκλησία και ξεπέρασαν τα 15 άτομα.

Μάλιστα το γεγονός πήρε μεγάλες εκτάσεις με αποτέλεσμα η Αρχιεπισκοπής Αθηνών να βγάλει ανακοίνωση για τον ναό στο Κουκάκι: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η οργισμένη αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά που ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα για όσα έγιναν σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments