Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος: Επικοινωνία με Ματαρέλα και Ντε Σόουζα

Προκόπης Παυλόπουλος: Επικοινωνία με Ματαρέλα και Ντε Σόουζα
Προκόπης Παυλόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους της Δημοκρατίας της Ιταλίας και της Πορτογαλία είχε ο Προκόπης Πυαλόπουλος.

Προκόπης Παυλόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τους Προέδρους της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα είχε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα τους ευχήθηκε για την εορτή του Πάσχα, ενώ τους εξέφρασε, εκ νέου, την αμέριστη συμπαράστασή του για την μεγάλη δοκιμασία των λαών τους λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, τους διαβεβαίωσε ότι, ως συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος πολίτης, θα συνεχίσει μαζί τους, και μετά την λήξη της θητείας του, τον αγώνα για τον κοινό στόχο που έχουν εδώ και χρόνια θέσει, ήτοι τον στόχο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπό όρους που ανταποκρίνονται πλήρως στα βασικά προτάγματα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ιδίως δε στο θεμελιώδες πρόταγμα της υπεράσπισης του Ανθρώπου και του Κοινωνικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 152.271 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 19.468. Παράλληλα, 32.534 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 147.577 και  είχαν χάσει την ζωή τους 18.849 άνθρωποι ενώ 30.455 έχουν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 619 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν 4.694 νέα κρούσματα και 2.079  ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 3.381 ασθενείς  και, συνολικά, 28.144  έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 68.744  έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 57.592 και οι νεκροί 10.511 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 19.635 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.481. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.768, με 831 νεκρούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments