Ελλάδα

Δροσερό Ξάνθης Χαρδαλιάς: «Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δείξουν τι μέτρα θα πρέπει να πάρουμε»

Δροσερό Ξάνθης Χαρδαλιάς: «Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δείξουν τι μέτρα θα πρέπει να πάρουμε»
Δροσερό Ξάνθης Χαρδαλιάς: Την περιοχή της Ξάνθης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, βλέποντας από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που εγκυμονούν η περιοχή να κηρυχθεί σε καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Δροσερό Ξάνθης Χαρδαλιάς: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση των αρμόδιων αρχών στο Δροσερό της Ξάνθης με τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να λαμβάνουν 335 δείγματα από τον μεγάλο οικισμό των Ρομά μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μωρό 15 μηνών.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο Δροσερό της Ξάνθης τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά «θα αποτελέσουν και τη βάση των σκέψεων που έχουμε για την επόμενη μέρα για την ευρύτερη περιοχή». Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στην καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια να ληφθούν άμεσα τα δείγματα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι κάτοικοι στο σπίτι τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή» και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νέες εστίες αλλά αν υπάρχουν νέες εστίες θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα. Απαντώντας στο ερώτημα για ενδεχόμενο καραντίνας στην περιοχή τόνισε ότι όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά.

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, προειδοποίησε πως οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης αποτελεί μία «υγειονομική βόμβα», λόγω κορωνοϊού, η οποία θα εκραγεί εάν δεν ληφθούν τ’ απαραίτητα μέτρα. Και αυτό, εξαιτίας και της είδησης πως ένα μωρό διαγνώστηκε με Covid-19. Σύμφωνα με τον κ. Καραδέδο, η κατάσταση στην Ξάνθη είναι δύσκολη «γιατί είναι αρκετά τα κρούσματα και από ότι φαίνεται τα μέτρα που πάρθηκαν με την καραντίνα στον δήμο Μύκης και στον δήμο Ξάνθης δεν αποδίδουν τα δέοντα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον οικισμό του Δροσερού, ο κ. Καραδέδος έκανε λόγο για μία «βόμβα υγειονομική στην περιοχή γιατί είναι Ρομά με όλα τα χαρακτηριστικά των Ρομά όσον αφορά την τήρηση της καραντίνας και γενικά της παρουσίας του κράτους εκεί μέσα που έχει πάντα τις δυσκολίες της».

 «Το παιδάκι το οποίο αρρώστησε και έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη είναι το δείγμα του τι μπορεί να συμβεί στην περιοχή καθότι ο SARS-CoV-2 είναι διάσπαρτος σε πόλεις και στα χωριά γύρω γύρω και μεταδίδεται και μας ανησυχεί πάρα πολύ», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments