Διεθνή

Μακρόν Γαλλία κορωνοϊός: Δεν ήμασταν έτοιμοι για μια τέτοια πανδημία

Μακρόν Γαλλία κορωνοϊός: Δεν ήμασταν έτοιμοι για μια τέτοια πανδημία
Μακρόν Γαλλία κορωνοϊός: Την παράταση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μακρόν Γαλλία κορωνοϊός: Διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Γαλλία λοιπόν, παρατείνεται τουλάχιστον ως τις 11 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

«Δεν ήμασταν έτοιμοι για μια τέτοια πανδημία», ομολόγησε ο Εμανουέλ Μακρόν, όμως εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται υπερωρίες για να σώσουν ζωές. Ακόμη, ο πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να παραμένουν στο σπίτι και να διατηρούν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Η Γαλλία περνάει δύσκολες στιγμές και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για αρκετούς μήνες ακόμη» υποστήριξε στη συνέχεια και ανέφερε πως έχει προκύψει μια σταδιακή πρόοδος. Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και τα μέτρα θα πρέπει να διατηρηθούν, χωρίς να υπάρξει χαλάρωση. Όσον αφορά τα καφέ, τα εστιατόρια, τα σινεμά, τα θέατρα κτλ, αυτά θα συνεχίσουν να έχουν κατεβασμένα ρολά και δεν θα ανοίξουν ξανά μέχρι τις 11 Μαΐου, ενώ τα σύνορα της χώρας θα παραμείνουν επίσης κλειστά και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ, ακόμη 574 νέοι θάνατοι σημειώθηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων οι 239 προέρχονται από γηροκομεία. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, οι νεκροί ανέρχονται στους 14.967. Από τους 574 νέους θανάτους, οι 239 προέρχονται από γηροκομεία και άλλα κοινωνικά ιδρύματα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε ελαφρά, κατά 24 άτομα (κάτι που συμβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα) και πλέον ανέρχεται στους 6.821.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments