Διεθνή

Μόρφου Κύπρος: «Πρέπει να διαλέξουν τον νόμο του κράτους ή του Χριστού»

Μόρφου Κύπρος: «Πρέπει να διαλέξουν τον νόμο του κράτους ή του Χριστού»
Μόρφου Κύπρος: Οι κυπριακές αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα εις βάρος του Μητροπολίτη Νεόφυτου, ο οποίος χθες τέλεσε λειτουργία στην εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στο χωριό Περιστερώνα με συμμετοχή πιστών και σε λιτανεία.

Μόρφου Κύπρος: Στην αποκάλυψη της εισβολής αστυνομικών κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας χθες στην εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στο χωριό Περιστερώνα αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος. Οι κυπριακές αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα εις βάρος του Μητροπολίτη, καθώς φέρεται ο ίδιος να παράκουσε τα μέτρα της κυβέρνησης και να τέλεσε κανονικά Θεία Λειτουργία με παρουσία κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε πως «εισέβαλαν ασεβέστατοι αστυνομικοί κατά πάντα όμως νόμιμοι με τους Νόμους του Προεδρικού και Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγεται αυτό στη γλώσσα της Νομικής; σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο Νόμος Του Θεού…». Ο Μητροπολίτης ανέφερε πως πλησίασε έναν αστυνομικό και του είπε: «διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις, το Νόμο του Κράτους ή το Νόμο Του Χριστού;».

Επίσης διερωτήθηκε: «Από τι κινδυνεύουν οι πιστοί, μήπως από κάποια ασθένεια φύγουμε νωρίς από αυτή την πρόσκαιρη ζωή; Και εάν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια στην γωνιά του δρόμου μια άλλη μας περιμένει. Κάποιον ατύχημα ίσως, τα γηρατειά, όσοι γεράσουμε, και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπίλ Γκέιτς να γεράσουμε». Τέλος έκανε αναφορά στις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τα περιστατικά απειθαρχίας ολοένα και πληθύνονται με τελευταίο να έρχεται από την πόλη των Ιωαννίνων, με παπά να πραγματοποιεί την Θεία Λειτουργία σε ταράτσα πολυκατοικίας με την παρουσία πιστών.

Κόντρα στη θέση της κυβέρνησης αλλά και της Ιεράς Συνόδου φαίνεται πως τάσσονται ολοένα και περισσότεροι πιστοί. Ο φόβος για ακόμη περισσότερα περιστατικά συγκεντρώσεων σε ναούς κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας φουντώνει. Το παρακάτω περιστατικό ωστόσο δείχνει πως το φαινόμενο τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς η τελετή διεξήχθη εκτός ναού. Οι πιστοί όπως θα δείτε και από την φωτογραφία κοινώνησαν στην ταράτσα πολυκατοικίας, με παπά στα Ιωάννινα να πραγματοποιεί την τελετή μαζί με δεκάδες πιστούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments