Πολιτισμός

Κορωνοϊός συναυλίες: «Δεν θα επιστρέψουν μέχρι το φθινόπωρο του 2021»

Κορωνοϊός συναυλίες: «Δεν θα επιστρέψουν μέχρι το φθινόπωρο του 2021»
Κορωνοϊός συναυλίες: Δύσκολα θα δούμε συναυλίες άμεσα εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας.

Κορωνοϊός συναυλίες: Η εξάπλωση του ιού άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλου του κόσμου. Σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη πήραν δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Τα καταστήματα έχουν κλείσει και κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει. Ο στόχος είναι να μην υπάρχει συνωστισμός ατόμων γιατί έτσι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί εύκολα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ενώ ο κορωνοϊός είχε έρθει στην Ευρώπη, χιλιάδες Ισπανοί φίλαθλοι είχαν ταξιδέψει σε Ιταλία και Αγγλία για παιχνίδια του Champions League. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό. Φυσικά από την πανδημία επηρεάστηκαν και οι συναυλίες καθώς χιλιάδες κόσμου συνωστίζεται σε ένα μέρος.

Δύσκολα τα πράγματα για τις συναυλίες

Τα μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο την ακύρωση τους. Στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, αλλά δεν αποκλείεται να μη πραγματοποιηθεί καμία συναυλία. Μάλιστα σύμφωνα με πάνελ ειδικών που φιλοξενήθηκε στους New York Times ίσως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας των συναυλιών και των μεγάλων εκδηλώσεων γενικότερα.

Ο Zeke Emanuel από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια τοποθετήθηκε για το θέμα και η πρόβλεψη του δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη. «Το να ξεκινήσει ξανά η οικονομία πρέπει να γίνει σε διαφορετικά βήματα και πρέπει να ξεκινήσει με την απόσταση στους χώρους εργασίας για να μπορέσουν να επιστρέψουν αρχικά αυτοί που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένοι κατασκευαστικοί τομείς ή γραφεία που οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν ίσως ξεκινήσουν νωρίτερα. Μεγάλες συγκεντρώσεις συνέδρια, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα, όταν κάποιοι ότι τα προγραμματίζουν ξανά για φέτος το φθινόπωρο, δεν έχω ιδέα γιατί νομίζουν ότι αυτό είναι πιθανό. Αυτά θα είναι τα τελευταία που θα επιστρέψουν. Ρεαλιστικά μιλάμε για το φθινόπωρο του 2021 το νωρίτερο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments