Ελλάδα

ΓΣΕΕ – Κορωνοϊός: Δωρεά ΜΕΘ, αναπνευστήρων και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία

ΓΣΕΕ – Κορωνοϊός: Δωρεά ΜΕΘ, αναπνευστήρων και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία
ΓΣΕΕ - Κορωνοϊός: Σπουδαία κίνηση από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

ΓΣΕΕ – Κορωνοϊός: Στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών, συμμετέχει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία προσφέρει άμεσα, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πέντε υπερσύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με κλίνες και μόνιτορ, δύο αναπνευστήρες, έναν φορητό υπερηχογράφο και έναν ηχοβολέα.

Ήδη, σήμερα, παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-COV, ένας φορητός ασπρόμαυρος υπερηχογράφος (ECO1 με δύο υποδοχές κεφαλών και επαναφορτιζόμενη μπαταρία), καθώς και ένας ηχοβολέας CHISON (Convex C3-A 3.5 HHz). Την αξιοποίηση του εξοπλισμού συντονίζει το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

«Τα συνδικάτα έμπρακτα και, από την πρώτη στιγμή, έχουν ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση προαγωγής της δημόσιας υγείας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα, η Συνομοσπονδία, σε συνεργασία με τις οργανώσεις-μέλη της, μέσα από την Anti-Covid-19 πλατφόρμα, θα πραγματοποιήσει καμπάνια συλλογής σημαντικού χρηματικού ποσού για την προμήθεια των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, κλπ)» επισημαίνει η ΓΣΕΕ. Τον υπερηχογράφο παρέδωσε στο «Αττικόν», εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Βαγγέλης Λίγγος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments