Ελλάδα

Μέτρα για το Πάσχα: Οι σκέψεις τις κυβέρνησης για το Μεγάλο Σάββατο

Μέτρα για το Πάσχα: Οι σκέψεις τις κυβέρνησης για το Μεγάλο Σάββατο
Μέτρα για το Πάσχα: Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση.

Μέτρα για το Πάσχα: Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Μεγάλο Σάββατο για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των πολιτών και κατ’ επέκταση η διασπορά του κορωνοϊού στην επικράτεια, εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο ενόψει του Πάσχα. Η καμπύλη του ιού στην Ελλάδα διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, με τους ειδικούς να εκφράζουν συγκρατημένα την αισιοδοξία τους για την «επόμενη ημέρα».

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται πως ανησυχούν για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα, προειδοποιώντας ότι τραπέζια, σουβλίσματα και εορτασμοί θα μπορούσαν να «γκρεμίσουν» όλη την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για κάποιες ώρες τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να αποτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών προς τα σπίτια φίλων και συγγενών για το παραδοσιακό σούβλισμα. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Στέλιος Πέτσας διαμήνυσαν χθες, για ακόμη μια φορά, πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Πρόκειται για μια θέση που εκφράζουν εδώ και αρκετές ημέρες και οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και υπουργοί της κυβέρνησης.

«Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν. Με νέες συνήθειες. Με την ατομική υγιεινή να έχει γίνει τρόπος ζωής. Με ξεχωριστή φροντίδα για τους ηλικιωμένους μας. Και με τα τυχόν κρούσματα να εντοπίζονται και απομονώνονται αμέσως, πριν γίνουν απειλητικά» τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του.

Κλειστά τα νεκροταφεία την Μεγάλη Παρασκευή:

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά τα κοιμητήρια όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα. Δεν πρέπει να ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι του Πάσχα». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments