Πως Να

Πως βάφουμε αυγά: Tips για να πετύχουμε το ωραιότερο κόκκινο χρώμα

Πως βάφουμε αυγά: Tips για να πετύχουμε το ωραιότερο κόκκινο χρώμα
Πως βάφουμε αυγά: Μερικές εύκολες συμβουλές για να πετύχετε το τέλειο κόκκινο στα πασχαλινά αυγά.

Πως βάφουμε αυγά: Το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει με κανένα από τα προηγούμενα. Αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στον κορωνοϊό και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Το σούβλισμα του αρνιού δεν επιτρέπεται φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν όλα τα υπόλοιπα έθιμα που συνηθίζουμε να κάνουμε στην Ελλάδα την Μεγάλη εβδομάδα. Όπως για παράδειγμα το βάψιμο των πασχαλινών αυγών.

Στη χώρα μας βάφουμε τα αυγά την Μεγάλη Πέμπτη. Ο στόχος όλων των νοικοκυρών είναι να πετύχουν ένα ωραίο κόκκινο χρώμα στα αυγά τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να γίνουν κάποια απλά βήματα. Για αρχή θα πρέπει να αυγά να μείνουν εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες περίπου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Μία τυχόν απότομη αλλαγή από το κρύο στο ζεστό, θα τους προκαλέσει ρωγμές κατά το βράσιμο ίσως και σπάσιμο.

Στη συνέχεια γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τοποθετούμε στον πάτο της μία λευκή πετσέτα. Το τέχνασμα αυτό θα μας σώσει από απώλειες, καθώς η πετσέτα θα απορροφήσεις τους κραδασμούς και τα αυγά θα είναι πιο ασφαλή κατά το βράσιμο. Τα τοποθετούμε αρκετά προσεκτικά στο πάτο της κατσαρόλας και περιμένουμε μέχρι το νερό να βράσει.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε 1 κ.σ ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα αυγά μέσα για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε πολύ προσεκτικά από την κατσαρόλα και αδειάζουμε το νερό. Αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν περίπου 30-60 λεπτά πάνω σε μία πετσέτα και ετοιμάζουμε τη βαφή.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής και τοποθετούμε τα αυγά ένα ένα και πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε όσο απαιτείται και τα αφαιρούμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Κάθε αυγό πρέπει να το βγάλουμε μόνο του και να τα ακουμπήσουμε όλα μαζί πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί. Μόλις η βαφή στεγνώσει, τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε ένα βαμβάκι και τα γυαλίζουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments