Διεθνή

Dune ταινία: Γνωρίζουμε το καστ του επικείμενου φιλμ

Dune ταινία: Γνωρίζουμε το καστ του επικείμενου φιλμ
Dune ταινία: Θα κάνει την εμφάνισή του στις αμερικανικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το Dune του Φρανκ Χέρμπερτ και την καλύτερη ταινία όλων των εποχών που δεν έγινε, και ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο στιγμιότυπο για το επικείμενο φιλμ επιστημονικής φαντασίας Dune όπου την σκηνοθετική κλακέτα κρατάει ο Denis Villenueve ο οποίος οραματίζεται να φτάσει το φίλμ εκεί που δεν πάει, στην κορυφή, Πηγή έμπνευσης αποτελεί φυσικά το ομότιτλο μυθιστόρημα του Frank Herbert αλλά και η αντίστοιχη ταινία του 1984. Το σενάριο υπογράφει ο Villeneuve μαζί με τον Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button) και τον Jon Spaihts.

Τα γυρίσματα έγιναν σε Βουδαπέστη, Ουγγαρία και Ιορδανία.

Και περνάμε στο καστ. Ανάμεσά τους είναι ο Stellan Skarsgard (Mamma Mαia movies, Thor, Avengers: Age of Ultron) που ερμηνεύει τον ‘κακό’ της υπόθεσης. Ο Σουηδός ηθοποιός ενσαρκώνει τον Βαρόνο ‘Harkonnen’, τον νέο κυβερνήτη του πλανήτη ‘Arrakis’, ο οποίος πρόδωσε τον παλιό άρχοντα του τόπου για να κρατήσει εκείνος τα ηνία της εξουσίας.

Ο Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird) υποδύεται σε νεαρή ηλικία τον βασικό ήρωα, τον ‘Paul Atreides’, γιο του πρώην αυτοκράτορα που θα συσπειρώσει γύρω του όλες τις νομαδικές φυλές της πατρίδας του για να αναμετρηθούν όλοι μαζί ενάντια στον τυραννικό ‘Harkonnen’. Εμφανίζονται επιπλέον οι: Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, και ο Jason Momoa, ενώ έχουν προταθεί ως φρέσκιες αφίξεις οι Javier Bardem και Chang Chen (The Grandmaster). Ο  μουσικοσυνθέτης Hans Zimmer θα επιμεληθεί τις μελωδίες του soundtrack, σε αυτή τη δεύτερη συνεργασία του με τον Villeneuve έπειτα και από εκείνη στο Blade Runner 2049.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments