Διεθνή

Πέθανε γνωστός πολιτικός από κορωνοϊό

Πέθανε γνωστός πολιτικός από κορωνοϊό
Θλίψη προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας η είδηση του θανάτου του αρχηγού του κόμματος Ανεξάρτητης Τουρκίας, Χαϊντάρ, Μπας ο οποίος έχασε την μάχη από τον φονικό ιό.

Η πανδημία δείχνει τα «δόντια» της στη γειτονική Τουρκία, καθώς στα τελευταία 24ωρα όλο και μεγαλώνει η λίστα με εκείνους που δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ανάμεσα στα 1296 θύματα που μετρά μέχρι τώρα η Τουρκία βρίσκεται και ο πολιτικός, Χαϊντάρ, Μπας.

Ο αρχηγός του κόμματος Ανεξάρτητης Τουρκίας, εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρατικό νοσοκομείο στην Τραπεζούντα, έδωσε μια μεγάλη μάχη, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Demirören News Agency (DHA) ο Χαϊντάρ Μπας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο μαζί με οχτώ ακόμα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία ήταν και εκείνα θετικά στον ιό.

Σημειώνεται πως ο Μπας είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης στην Τουρκία που χάνει την ζωή του εξαιτίας της πανδημίας. Γεννημένος στην Τραπεζούντα το 1947, ο Χαϊντάρ Μπας πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Erciyes στο Kayseri. Συνέχισε τις σπουδές του στο κρατικό πανεπιστήμιο του Baku στο Αζερμπαϊτζάν και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στις ισλαμικές σπουδές.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας καραντίνας στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε χθες ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να επιβληθεί και πάλι απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού που σαρώνει τόσο ολόκληρο τον πλανήτη όσο και την Τουρκία. Ειδικότερα, ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments