Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα: 107 νεκροί – 4.062 νοσούντες σε 24 ώρες

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα: 107 νεκροί – 4.062 νοσούντες σε 24 ώρες
Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα: Ακόμη 107 νεκρούς θρηνεί η Τουρκία λόγω κορωνοϊού με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη γειτονική χώρα να ανέρχεται σε 1.403.

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα: Ο κορωνοϊός στην Τουρκία έχει στοιχίσει συνολικά τη ζωή σε 1.403 ανθρώπους, καθώς 107 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, από τον υπουργό Υγείας της χώρας. Ο ίδιος ανακοίνωσε 4.062 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 65.111.

Την ίδια στιγμή, 842 άνθρωποι έχουν αναρρώσει, όπως ανακοινώθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά 4.799 βγήκαν «νικητές» κόντρα στον ιό.

Στο χθεσινό διάγγελμά του προς το έθνος, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε Σαββατοκύριακο σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Προηγουμένως, πραγματοποίησε σύσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα και έτσι από τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής 17 Απριλίου θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19 Απριλίου. Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε επίσης σειρά μέτρων στήριξης των πολιτών που έχασαν προσωρινά τις δουλειές τους, παρέχοντας έκτακτο επίδομα 1.170 λιρών (160 ευρώ).

Σημειώνεται, πως η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε σήμερα νόμο, ο οποίος επιτρέπει την αποφυλάκιση δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων ως μέτρο προστασίας στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Σε ανάρτηση στο Twitter, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ανέφερε το εξής: «Το σχέδιο έχει γίνει νόμος μετά την αποδοχή του».

Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επέκριναν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το σχέδιο καθώς σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι κρατούμενοι υπό τον αμφιλεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο. Οι ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων καταδίκασαν -επίσης- τον αποκλεισμό ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, πολιτικών και δικηγόρων που είναι προφυλακισμένοι.

Ο Άντριου Γκάρνερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε στο AFP: «Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή επειδή άσκησαν τα δικαιώματά τους και δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, αποκλείονται επειδή η κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους πολύ ευέλικτους και υπερβολικά ευρείς και ασαφείς νόμους περί αντιτρομοκρατίας». Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υποστηρίχθηκε ότι περίπου 45.000 άνθρωποι θα αποφυλακιστούν και ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει σε 90.000, συμπεριλαμβάνοντας και εκείνους που θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments