Πολιτική

Όταν ο Ηλίας Μόσιαλος καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή

Όταν ο Ηλίας Μόσιαλος καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή
Είχε καταδικαστεί εξαιτίας της θητείας του στη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ.

Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας ήταν μια από τις επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την μάχη κατά του κορωνοϊού, τοποθετώντας τον στην θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Ο Ηλίας Μόσιαλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να τον επιλέξει, αφού στη μάχη με τον αόρατο εχθρό δεν χωρούν κομματικές ταυτότητες. Ο κ. Μόσιαλος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον κάλεσε να έρθει στην Ελλάδα και τον έβαλε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ στη συνέχεια τον τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, μια θέση την οποία ο κ. Μόσιαλος θέλει να ξεχάσει.

Και αυτό γιατί ο προκάτοχος εκείνης της θέσης Ροβέρτος Σπυρόπουλος αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα με την ΜΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να μείνουν εργαζόμενοι και άλλες υποχρεώσεις ανεξόφλητες. Αποτέλεσμα ήταν μια εργαζόμενη να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κ. Μόσιαλος σε έξι μήνες φυλακή με αναστολή ενώ του είχαν μπλοκαριστεί και οι λογαριασμοί.

Ο κ. Μόσιαλος έκανε έφεση και η παραπάνω ποινή στο Εφετείο Αθηνών μετατράπηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, ενώ ο ίδιος απαλλάχτηκε οριστικά, ελλείψει δόλου, τον περασμένο Ιανουάριο, σε νέα δίκη που έγινε ύστερα από αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments