Ελλάδα

Αλλαγές στη θητεία στον Στρατό λόγω κορωνοϊού

Αλλαγές στη θητεία στον Στρατό λόγω κορωνοϊού
Ο Κορωνοϊός δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον Ελληνικό Στρατό που θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

Ο κορωνοϊός επεκτάθηκε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να εφαρμοστούν μέτρα για την καταπολέμηση του. Ένα από τα πράγματα που απαγορεύονται είναι οι συναθροίσεις πολλών ατόμων. Μεγάλο πρόβλημα υπήρξε με τον Ελληνικό Στρατό. Οι φαντάροι θα μπορούσαν με μια επαφή που έχουν εκτός στρατοπέδου να κολλήσουν τους πάντες. Γ’ιαυτό έχουν αυξηθεί τα μέτρα προστασίας. Ωστόσο οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί.

Παραδοσιακά οι ΕΣΣΟ του καλοκαιριού ήταν αυτές με την μικρότερη συμμετοχή καθώς οι νεαροί επιλέγουν να μπουν τον Χειμώνα. Φέτος και εξαιτίας του κορωνϊού αναμένεται να υπάρχει ακόμα πιο χαμηλή συμμετοχή. Δημιουργείται έτσι σημαντικό προβλήματα στις επόμενες σειρές κατάταξης και επάνδρωσης.

Εσωτερικές λύσεις

Το υπουργείο Εθνικής άμυνας εξετάζει λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι το πρόβλημα να καλυφθεί εκ των έσω. Το πλάνο θα περιλαμβάνει μεταθέσεις φαντάρων  σε περιοχές που παρατηρείται πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι η θητεία στον Στρατό ξηράς είναι 9 μήνες και οι φαντάροι κατατάσσονται απευθείας σε μονάδες στα σύνορα. Μετά το εξάμηνο έχουν δικαίωμα να μετατεθούν σε αστικά κέντρα.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στον ΣΚΑΪ σχετικά: «Μία από τις ανησυχίες που μας διακατέχουν είναι ότι αυτή τη στιγμή λόγω του κορωνοϊού αυτοί που θα επιλέξουν να καταταγούν στην επόμενη ΕΣΣΟ θα είναι πολύ λίγοι αριθμητικά. Πολύ λιγότεροι από τον μέσο όρο που συνήθως κατατάσσεται. Ή από τον μεγάλο αριθμό που συνήθως κατατάσσεται κάθε Οκτώβριο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments