Ελλάδα

Βάψιμο αυγών: Μυστικά για το πως να τα πετύχετε

Βάψιμο αυγών: Μυστικά για το πως να τα πετύχετε
Βάψιμο αυγών: Mιας που είμαστε πολύ κοντά στο βάψιμο των κόκκινων αυγών, τι καλύτερο από χρήσιμες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Βάψιμο αυγών: Επειδή Πάσχα δίχως κόκκινα αυγά δεν γίνεται, παρακάτω σας παραθέτουμε τα πιο τέλεια μυστικά για να είναι επιτυχημένο το βάψιμο των αυγών και χωρίς να συμβούν διάφορα “ευτράπελα”, όπως το να σας σπάσουν τα αυγά κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Αρχικά το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι το τι αυγά πρέπει να αγοράσουμε. Προτιμάμε λοιπόν, αυγά μεσαίου μεγέθους και με μπεζ κέλυφος. Τα μπεζ αυγά θα αποκτήσουν πιο βαθύ κόκκινο χρώμα από ό,τι τα λευκά. Τα λευκά αυγά όμως είναι ιδανικά για τα υπόλοιπα χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο κ.ο.κ. Πριν από οτιδήποτε άλλο ελέγχουμε φυσικά τα αυγά.

Πως να μην σπάσουν τα αυγά στο βράσιμο

Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Το επόμενο πρωί τα σκουπίζουμε ένα ένα, για να είναι η επιφάνειά τους καθαρή και λεία. Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα πλατιά. Το σημαντικό είναι να μην στριμώξουμε τα αυγά κι από την άλλη να μην αφήσουμε πολλά κενά μεταξύ τους. Και πάντα βράζουμε μία στρώση τη φορά.

Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα αυγά, μαζί με μια πρέζα αλάτι και μια κουταλιά ξύδι. Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανοίγουμε το καπάκι. Στα 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά τελείως, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για άλλα 5 λεπτά.

 Για να σταθεροποιηθεί η βαφή

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής που αγοράσαμε, κυρίως όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται να αφήσουμε τα αυγά μας βυθισμένα μέσα σε αυτήν. Διαλύουμε το φακελάκι της βαφής σε χλιαρό νερό και δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μαζί αρκετό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να σταθεροποιηθεί το χρώμα πάνω στο αυγό. Τοποθετούμε τα αυγά μέσα στη βαφή αφού έχουν κρυώσει από το βράσιμο και οπωσδήποτε σε μία στρώση. Ενώ δεν ξεχνάμε το γυάλισμα αυγών μετά το βάψιμο.

Βγάζουμε προσεκτικά τα βαμμένα αυγά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε πιατέλα. Βουτάμε ένα μαλακό πανάκι μέσα σε ελαιόλαδο και τα τρίβουμε απαλά για να γυαλίσουν. Αντί για πετσέτα μπορούμε να τα γυαλίσουμε και με πινέλο ή με λίγο βαμβάκι.

Βαφή με φύλλα κρεμμυδιών  για κόκκινα αβγά

Βάζετε τα εξωτερικά φύλλα από κόκκινα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αβγά. Τοποθετείτε με προσοχή μια σειρά αβγών και γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνετε τα αβγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζετε.

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην λερωθούν τα χέρια μας

Για να μην λερωθούμε όταν βάφουμε τα πασχαλινά αυγά φοράμε πλαστικά γάντια σε όλη τη διαδικασία. Επίσης χρησιμοποιούμε κουτάλι (ή τρυπητή κουτάλα), όταν θέλουμε να βγάλουμε τα αυγά από τη βαφή. Κι αν παρόλα αυτά μείνουν κόκκινοι λεκέδες στα χέρια μας τότε φτιάχνουμε ένα scrub με ζάχαρη λάδι και λεμόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments