Ελλάδα

Εορτολόγιο 2020: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 15 Aπριλίου

Εορτολόγιο 2020: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 15 Aπριλίου
Εορτολόγιο 2020: Αυτοί έχουν γιορτή σήμερα.

Εορτολόγιο 2020: Τα παρακάτω ονόματα γιορτάζουν σήμερα 15 Απριλίου, οπότε μην ξεχάσετε να τους πείτε Χρόνια Πολλά! Συγκεκριμένα γιορτάζουν οι εξής: Λεωνίδας, Λεωνιδία, Κρήσκης, που ξαναγιορτάζει στις 30 Ιουλίου (Αγίων Ανδρονίκου και Σιλουανού των Αποστόλων).

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Μεγάλη Τετάρτη – Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω, Άγιος Κρήσκης ο Μάρτυρας, Άγιος Λεωνίδης Επίσκοπος Αθηνών, Αγίες Αναστασία και Βασιλίσσα, Άγιοι Θεόδωρος ο Πρεσβύτερος και Παυσολύπιος, Άγιος Ανανίας ο Ιερομάρτυρας Μητροπολίτης Λακεδαιμονίας, Άγιοι Μάξιμος και Ολυμπιάδα οι Μάρτυρες, Άγιος Πατέρνος, Άγιος Σούκιος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ δέκα εννέα Μάρτυρες, Άγιος Μστισλάβος – Θεόδωρος πρίγκιπας Κιέβου, Όσιος Βασίλειος ο Θαυματουργός, Όσιος Διονύσιος του Περεγιασλάβλ, Άγιος Δανιήλ του Ασίνσκ.

Εξάλλου Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, και η ημέρα είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο. Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας αναφέρεται η μετάνοια και η μεταστροφή της πόρνης που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού, ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή η παράδοση της Θείας Ευχαριστίας, η προσευχή του Χριστού στο Όρος των Ελαίων και η προδοσία του Ιούδα.

Το περιστατικό με την αμαρτωλή πόρνη το διασώζουν με μικρές παραλλαγές και οι τέσσερις ευαγγελιστές. Ο Ματθαίος (26:6-13), ο Μάρκος (14:3-9) και ο Ιωάννης (12:1-8) ομιλούν για την ίδια γυναίκα, την Μαρία, την αδελφή του Λαζάρου, η οποία από ευγνωμοσύνη λόγω της ανάστασης του αδερφού της άλειψε τα πόδια του Ιησού με μύρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments