Διεθνή

Αποκλειστικές φωτογραφίες: Καραντίνα και στους Αγίους Τόπους – Κλειστοί οι χώροι λατρείας

Αποκλειστικές φωτογραφίες: Καραντίνα και στους Αγίους Τόπους – Κλειστοί οι χώροι λατρείας
Ελάχιστοι είναι οι προσκυνητές που καταφέρνουν με ειδική άδεια να βρεθούν έξω από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος έχει σφραγιστεί.

Ο τόπος όπου γεννήθηκε, έζησε και σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός, έχει μετατραπεί σε μια πόλη – φάντασμα εξαιτίας του κορωνοϊού. Στα Ιεροσόλυμα οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια και στους δρόμους δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς, αφού τα μέτρα που έχουν πάρει οι τοπικές αρχές είναι πολύ αυστηρά.

Μεγάλη Τετάρτη και οι Άγιοι Τόποι, που τα προηγούμενα χρόνια κατακλύζονταν από εκατομμύρια πιστούς από όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν μια πρωτοφανή εικόνα. Άδειοι δρόμοι αλλά και τα σημεία που καθοδηγούν προς τον Πανάγιο Τάφο, όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές εικόνες του pagenews.gr.

Ελάχιστοι είναι οι προσκυνητές που καταφέρνουν με ειδική άδεια να βρεθούν έξω από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος έχει σφραγιστεί. Οι πιστοί ακουμπούν ευλαβικά την παλάμη της στην ξύλινη πόρτα και προσεύχονται. Η είσοδος στο Ναό και στον Πανάγιο Τάφο απαγορεύεται.

Μεγάλη Τετάρτη – Η αρχή των Παθών του Κυρίου

Από τη Μεγάλη Τετάρτη η Σιωνίτιδα Εκκλησία, όπως και όλη η Ορθόδοξη Εκκλησία, εισέρχεται στο κρίσιμο τριήμερο των Παθών του Κυρίου. Από εδώ τον λόφο της Αγίας Σιών αρχίζει το Θείο δράμα όπου ο Κύριος ετέλεσε τον μυστικό δείπνο, ένιψε τα πόδια των μαθητών του, αποκάλυψε ποιος θα τον πρόδιδε και ετέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης οι καμπάνες του Ναού της Αναστάσεως χτυπούν και ο Πατριάρχης, μετά της αγειοταφικής αδελφότητας κατέρχεται για να τελέσει τον όρθρον της Μεγάλης Πέμπτης. Μετά το πέρας της Ακολουθίας απέρχονται όλοι δοξάζοντες τον Θεό και έχοντας πάρει την Χάρη του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments