Διεθνή

Κορωνοϊός Κύπρος: 20 νέα κρούσματα σήμερα – 716 οι συνολικοί ασθενείς

Κορωνοϊός Κύπρος: 20 νέα κρούσματα σήμερα – 716 οι συνολικοί ασθενείς
Κορωνοϊός Κύπρος: Τα κρούσματα έφτασαν τα 716, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εννέα ασθενείς, τρεις στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη Λευκωσία.

Κορωνοϊός Κύπρος: Η επιδημιολογική ομάδα του κυπριακού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ακόμα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό στα 716. Από το σχέδιο διαγνώσεων των 20.000 επαγγελματιών έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα 1.758 εργαστηριακές διαγνώσεις και έχουν εντοπιστεί 3 κρούσματα.

Παράλληλα διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 9 ασθενείς, τρεις στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη Λευκωσία. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Λευκωσίας νοσηλεύονται άλλοι τρεις ασθενείς οι οποίοι ωστόσο δεν είναι στον αναπνευστήρα αναπνευστήρα, ενώ κλινική κατάσταση όλων περιγράφεται ως κρίσιμη αλλά σταθερή. Στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 24 άτομα εκ των οποίων 3 στην μονάδα αυξημένης φροντίδας ενώ δόθηκαν και δύο εξιτήρια.

Από σύνολο άλλων 393 διαγνώσεων, εντοπίστηκαν 8 θετικά κρούσματα, ως εξής:

  • 13 προέκυψαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 7 άτομα από 141 δείγματα που λήφθηκαν από τους επαναπατρισθέντες πτήσεων από Λονδίνο και Βουλγαρία

Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασα τα 2.192, ενώ οι νεκροί τους 103. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 22 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 50.700 κλινικά δείγματα. Από τα συνολικά κρούσματα τα 599 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 899 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments