Πολιτισμός

Tony Iommi κορωνοϊός: Στη μάχη κατά της πανδημίας ο γνωστός κιθαρίστας

Tony Iommi κορωνοϊός: Στη μάχη κατά της πανδημίας ο γνωστός κιθαρίστας
Tony Iommi κορωνοϊός: Ο θρυλικός κιθαρίστας των Black Sabbath ξεκινάει δράση κατά της πανδημίας.

Tony Iommi κορωνοϊός: Ο κιθαρίστας των Black Sabbath Tony Iommi βάζει το δικό του λιθαράκι για την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων που δίνουν αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Σε ανάρτησή του στο Instagram λέει ότι σχεδίαζε μία φιλανθρωπική βραδιά για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα νοσοκομεία του Μπέρμιγχαμ, αλλά αυτή ματαιώθηκε εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του SARS-CoV-2.

Αντ’ αυτού, ο κιθαρίστας ανακοίνωσε την έναρξη δημοπρασίας προσωπικών του αντικειμένων, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το νοσοκομείο Birmingham Heartlands. «Σας παρακαλώ! Ελπίζω ότι μπορείτε να βοηθήσετε, χρειάζονται πραγματικά την υποστήριξή μας! Χωρίς αυτούς τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, τι θα κάναμε… τους χρωστάμε τόσα πολλά!» έγραψε ο Iommi.

Tony Iommi: Σύντομο βιογραφικό

O Tony Iommi είναι Άγγλος κιθαρίστας και συνθέτης της χαρντ ροκ και χέβι μέταλ μουσικής σκηνής. Έγινε γνωστός ως ιδρυτικό στέλεχος των Black Sabbath, στους οποίους υπήρξε το μόνο σταθερό μέλος από τη δημιουργία του συγκροτήματος στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι σήμερα. Ο Αϊόμι κατατάχθηκε στην 25η θέση της λίστας με τους εκατό καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, του περιοδικού “Rolling Stone”.

Στα τέλη του 1968, ο Iommi δέχθηκε πρόταση να γίνει μέλος των Jethro Tull αντικαθιστώντας τον Μικ Άμπρααμς, παίζοντας μαζί τους το κομμάτι “Song for Jeffrey” στο “Rock And Roll Circus” των Rolling Stones, τον Δεκέμβριο του 1968. Κατά τη μικρή συνεργασία του με το συγκεκριμένο συγκρότημα η οποία διήρκεσε μόλις δύο εβδομάδες, πρόλαβε να συγγράψει το τραγούδι “Nothing Is Easy”, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ “Stand Up” του 1969. Ο Iommi αποχώρησε λόγω του ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με το μάνατζμεντ των Jethro Tull.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments