Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας κορωνοϊός: Νέα μέτρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας κορωνοϊός: Νέα μέτρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα
Απαγόρευση κυκλοφορίας κορωνοϊός: Νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας κορωνοϊός: Νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως διπλασιάζεται το πρόστιμο από τα 150 ευρώ σε 300 ευρώ σε όλες τις περιοχές της χώρας και θα υπάρχει αφαίρεση πινακίδων για άσκοπες μετακινήσεις.

Τα πρόστιμα θα είναι, 300 ευρώ για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό.

Παράλληλα, θα ελέγχεται σαρωτικά ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθεια σε τρίτο). Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Μεγάλο Σάββατο στις 9:00 το βράδυ ως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12:00 το βράδυ. Ο υφυπουργός επεσήμανε πως τα μέτρα λαμβάνονται «για αυτόν τον έναν στους δέκα Έλληνες» που επιμένει να μην τηρεί τα μέτρα. Επίσης, σημείωσε πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στη μάχη κατά της πανδημίας και τόνισε, σε οξύ τόνο, πως δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια υπονόμευσης όσων έχουν καταφέρει οι συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζεται, πως ο υφυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει πως την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά τα κοιμητήρια όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα» έχει αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα. Δεν πρέπει να ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι του Πάσχα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments