Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη νεκρός στη χώρα μας – Στους 106 τα συνολικά θύματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη νεκρός στη χώρα μας –  Στους 106 τα συνολικά  θύματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας άντρας 76 ετών είναι το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 106.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 106 ανέρχονται οι νεκροί μέχρι και αυτήν την στιγμή στη χώρα μας μετά και τον θάνατο ενός 76χρονου άνδρα, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Νωρίτερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στην Ελλάδα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 15, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.207, εκ των οποίων το 56,2% αφορά άνδρες. 

Παράλληλα 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν είμαστε προφήτες, παρακολουθούμε τα δεδομένα

Νωρίτερα κατά την ενημέρωσή του ο κ .Τσιόδρας  ξεκίνησε την ομιλία του με την παραδοχή ότι η θνησιμότητα παραμένει σταθερή στη χώρα μας και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι «όλοι έχουμε αντέξει και θα πρέπει να συνεχίσουμε να αντέχουμε». Αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία και τους πιστούς που συμβάλλουν, όπως είπε, στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να προστατευτούν κυρίως ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες επισήμανε πως «όλη αυτή η προσπάθεια μας, άξιζε τον κόπο».

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι δεν είμαστε ακόμα στο τέλος αυτής της προσπάθειας

«Κάποιοι λένε ότι ηλικιωμένοι θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου, θα δούμε, δεν είμαστε προφήτες, παρακολουθούμε τα δεδομένα και αναλόγως πράττουμε» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. Περισσότερο απ’όλους κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι, επανέλαβε και αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα που έλαβε από έναν από αυτούς που του έλεγε ότι πρέπει κάποια στιγμή να πάμε κι εμείς μια βόλτα στην εξοχή. Παράλληλα εξήγησε ότι «θα γίνει κι αυτό αλλά δεν είμαστε ακόμα σε αυτήν τη φάση», αλλά πρόσθεσε ότι «σύντομα θα έρθει η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους αλλά όχι πολύ σύντομα».

Αυτό, όπως είπε, δεν θα γίνει προτού έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, χαμηλή κυκλοφορία του ιού και σχεδόν καθόλου εισαγόμενα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. Όσον αφορά τα σχολεία, ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει πληροφορίες για το πότε θα ανοίξουν, αλλά συμπλήρωσε ότι όταν συμβεί, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών αλλά και όλα τα γνωστά μέτρα υγιεινής. «Σίγουρα τα μικρά παιδιά δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες γι’ αυτό και όλοι οι σχεδιασμοί» όπως είπε είναι να ανοίξουν πρώτα οι πόρτες «για αυτά και στους γονείς τους, που είναι νέοι άνθρωποι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments