Διεθνή

Κορωνοϊός Κύπρος: 20 νέα κρούσματα σήμερα – 735 το σύνολο – Αισιοδοξία στη χώρα

Κορωνοϊός Κύπρος: 20 νέα κρούσματα σήμερα – 735 το σύνολο – Αισιοδοξία στη χώρα
Κορωνοϊός Κύπρος: 735 τα συνολικά κρούσματα στην Κύπρο, με τον Κύπριο πρόεδρο να κάνει έκκληση στους πολίτες.

Κορωνοϊός Κύπρος: Η επιδημιολογική ομάδα του κυπριακού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μετά από 2.905 νέες διαγνώσεις. Αναφορικά με τους ασθενείς ανακοινώθηκε ότι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 19 άτομα, ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται συνολικά εννέα ασθενείς.

Συγκεκριμένα τα νέα κρούσματα του ιού αφορούν:

  • 10 κρούσματα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τους 20.000 εργαζόμενους. Ήδη έγιναν 1.742 τεστ
  • 7 κρούσματα από ιχνηλάτηση προσώπων, συνολικά 600 διαγνώσεων
  • 2 κρούσματα από 141 διαγνώσεις που έγιναν στα Νοσοκομεία
  • 1 κρούσμα από διαγνώσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Παράλληλα ο Κύπριος πρόεδρος  έκανε έκκληση στους πολίτες να τον εμπιστευτούν ώστε «όλοι μαζί να τα καταφέρουμε»

Τους κάλεσε επίσης να μην ακούσουν τους παράφωνους που ταυτίζουν την πίστη στο Θεό με την επιλογή του θανάτου, αλλά τη συνετή φωνή του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προκαθήμενου της Κυπριακής Εκκλησίας. «Σήμερα, δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί». Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφερόταν στους Μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιο και Μόρφου Νεόφυτο, οι οποίοι είχαν καλέσει τους πιστούς να υπακούσουν στο νόμο του Θεού και όχι στους νόμους της Πολιτείας. 

Ο κ. Αναστασιάδης στο διάγγελμά του κατέστησε σαφές πως κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας, αποφασίστηκε η στρατηγική για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και όχι η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

«Η εφαρμογή» είπε «θα εξαρτηθεί και είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία μείωσης των κρουσμάτων, της προόδου δηλαδή, συνέχισης της αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης που η συντριπτική πλειοψηφία παραδειγματικά επιδεικνύει. Καμία πλάνη δεν χωρεί, κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Αυτό που σήμερα φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο, μπορεί εύκολα, αν αγνοήσουμε τους κινδύνους, να γίνει ανεξέλεγκτο την επομένη», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments