Lifestyle

Silence στο Star: Η μοναδική δραματική ταινία του Σκορτσέζε σε πρώτη προβολή

Silence στο Star: Η μοναδική δραματική ταινία του Σκορτσέζε σε πρώτη προβολή
Silence στο Star: Tη Μεγάλη Πέμπτη μπορούμε να απολαύσουμε μέσα από τις οθόνες μας τη μοναδική ταινία του καταξιωμένου Σκορτσέζε σε πρώτη τηλεοπτική προβολή από το Star.

Silence στο Star: Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 21:00 το Star μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια μοναδική ταινία ενός κορυφαίου σκηνοθέτη. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Σιουσάκου Έντο το 1966 και εξετάζει το πνευματικό και θρησκευτικό ερώτημα περί της σιωπής του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.

Ο Σκορτσέζε ξεκίνησε να δουλεύει το σενάριο με τον Τζέι Κοκς στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Ιεραποστόλων του 17ου αιώνα, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να αναζητήσουν τον αγνοούμενο μέντορα τους Πατέρα Φερέιρα και να διαδώσουν την αλήθεια του Χριστιανισμού. Εκείνη την εποχή στην Ιαπωνία οι φεουδάρχες άρχοντες και οι διοικούντες Σαμουράι ήταν αποφασισμένοι να εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό από τον τόπο τους. Οι χριστιανοί διώκονταν και βασανίζονταν μέχρι να αποστατήσουν, δηλαδή να αποκηρύξουν την πίστη τους, διαφορετικά αντιμετώπιζαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments