Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφθασαν τους 108 οι νεκροί στη χώρα – Δύο νέα θύματα στη λίστα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφθασαν τους 108 οι νεκροί στη χώρα – Δύο νέα θύματα στη λίστα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως έφυγαν από τη ζωή ακόμη δύο Έλληνες πολίτες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλοι δυο συνάνθρωποί μας έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών από την Πτολεμαΐδα και έναν 78 ετών στην Αθήνα. Τόσο ο 91χρονος ο οποίος εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Μποδοσάκειο, όσο και ο 78χρονος που έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία είχαν υποκείμενα νοσήματα.  Πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην χώρα μας είναι 108.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ένας ακόμη νεκρός από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 106. Πρόκειται για 76χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου με συμπτώματα του ιού. Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στην Ελλάδα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 15, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.207, εκ των οποίων το 56,2% αφορά άνδρες.

Παράλληλα 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν είμαστε προφήτες, παρακολουθούμε τα δεδομένα

Νωρίτερα κατά την ενημέρωσή του ο κ .Τσιόδρας ξεκίνησε την ομιλία του με την παραδοχή ότι η θνησιμότητα παραμένει σταθερή στη χώρα μας και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι «όλοι έχουμε αντέξει και θα πρέπει να συνεχίσουμε να αντέχουμε». Αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία και τους πιστούς που συμβάλλουν, όπως είπε, στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να προστατευτούν κυρίως ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες επισήμανε πως «όλη αυτή η προσπάθεια μας, άξιζε τον κόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments