Διεθνή

Ολλανδία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: 144 θύματα – 1.235 κρούσματα σε 24 ώρες

Ολλανδία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: 144 θύματα – 1.235 κρούσματα σε 24 ώρες
Ολλανδία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: Κατά 144 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ολλανδία τις τελευταίες 24 ώρες αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 3.459.

Ολλανδία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: Ακόμη 1.235 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ολλανδία τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων να ανέρχεται πλέον σε 30.449. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο, 144 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που συνδέονται με τον ιό.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 3.459. Σε παγκόσμια κλίμακα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου COVID-19 υπερβαίνουν τους 140.000.

Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Γερμανία:

Την ίδια ώρα, η επιδημία του κορωνοϊου βρίσκεται «υπό έλεγχο» στη Γερμανία δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη των πραγμάτων. Παράλληλα, υποσχέθηκε μαζική παραγωγή μασκών για προστασία από τον ιό. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, για πρώτη φορά, ο μέσος αριθμός των δευτερογενών λοιμώξεων, που δημιουργεί κάθε ασθενής με κορωνοϊό, έπεσε σήμερα κάτω από το 1 και συγκεκριμένα στο 0,7.

«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. Ο δείκτης αυτός αποτυπώνει ουσιαστικά τον αντίκτυπο στην ικανότητα ενός υγειονομικού συστήματος να αντέξει το σοκ της πανδημίας. Σε παρέμβασή της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη πως μια νέα αύξηση του δείκτη μετάδοσης θα έφερνε το γερμανικό σύστημα υγείας στα όριά του.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως “με τον δείκτη στο 1,1, μπορεί να φθάσουμε το σύστημα να φτάσει στα όρια του σε όρους κλινών εντατικής μέχρι τον Οκτώβριο ενώ με 1,2, μέχρι τον Ιούλιο. Τέλος, με τον δείκτη στο 1,3, θα έφθανε στα όρια ήδη από τον Ιούνιο”. Η Γερμανία είχε σήμερα 133.830 επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα και 3.868 θανάτους συνολικά, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments