Πολιτική

Κικίλιας – Τσιόδρας: Τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ

Κικίλιας – Τσιόδρας: Τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ
Κικίλιας - Τσιόδρας: Τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειακό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχαν οι Βασίλης Κικίλιας και Σωτήρης Τσιόδρας.

Κικίλιας – Τσιόδρας: Τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο για τον περιορισμό της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τη Μεγάλη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, με τον περιφερειακό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δρ. Χανς Κλούγκε.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος και άλλοι υπουργοί Υγείας ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κορωνοϊό. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter μια ανάρτηση, με στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη.

Σημειώνεται, πως σήμερα ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.224. Παράλληλα, 108 είναι οι νεκροί. Από τους νοσούντες το 56% αφορά άνδρες. 

  • Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
  • 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 67 ετών
  • 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω
  • 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη
  • Το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στους 108 ανήλθαν οι νεκροί από τον θανατηφόρο ιό στην Ελλάδα

Άλλοι δυο συνάνθρωποί μας έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών από την Πτολεμαΐδα και έναν 78 ετών στην Αθήνα. Τόσο ο 91χρονος ο οποίος εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Μποδοσάκειο, όσο και ο 78χρονος που έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία είχαν υποκείμενα νοσήματα.  Πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην χώρα μας είναι 108.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ένας ακόμη νεκρός από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 106. Πρόκειται για 76χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου με συμπτώματα του ιού. Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments