Ελλάδα

Συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ: Ανησυχία για τον συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές

Συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ: Ανησυχία για τον συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές
Συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ: Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για τον κίνδυνο εικόνες σαν τις χθεσινές να επαναληφθούν και σήμερα, αλλά κυρίως οι φόβοι εστιάζονται στο τι θα γίνει την Κυριακή στις γειτονιές.

Συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ: Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στην κυβέρνηση για το πλήθος κόσμου στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αλλά και στις εκκλησίες. Προβληματισμός επίσης έγκειται στο γεγονός πως την Κυριακή του Πάσχα θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τους αρμόδιους φορείς τα καλέσματα στις οικίες για τον παραδοσιακό εορτασμό.

Συγκεκριμένα χθες, Μεγάλη Παρασκευή ο κόσμος έσπευσε στα σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής με αποτέλεσμα να συνωστίζεται σε ατελείωτες ουρές και μάλιστα αρκετοί ήταν οι πολίτες που περίμεναν πάνω από μία ώρα έξω από τα καταστήματα. Ωστόσο η αντίδραση ήταν άμεση, αφού στάλθηκε κατευθείαν χαρτί από το αρμόδιο υπουργείο για παράταση του ωραρίου λειτουργίας για μιάμιση ώρα, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 8.30, αντί για τις 7 που είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Διπλάσιοι οι έλεγχοι από το βράδυ του Μ. Σαββάτου

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για τον κίνδυνο εικόνες σαν τις χθεσινές να επαναληφθούν και σήμερα, αλλά κυρίως οι φόβοι εστιάζονται στο τι θα γίνει την Κυριακή στις γειτονιές: Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι περισσότεροι έχουν μπει ήδη στον πειρασμό να καλέσουν γείτονες ή συγγενείς ακόμη και για μικρής διάρκειας επισκέψεις, με καταστρατήγηση των κωδικών μετακίνησης, είτε του κωδικού για «παροχή βοήθειας» είτε εκείνου για τη «σωματική άσκηση» και «βόλτα κατοικιδίου». Ακριβώς γι’ αυτό από τις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα τα πρόστιμα για τις άσκοπες μετακινήσεις θα είναι διπλάσια και οι έλεγχοι εντατικοί και εξονυχιστικοί από τους 5.000 αστυνομικούς που θα βρίσκονται επί ποδός.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας που έχει αποσπάσει διεθνείς επαίνους και εκφράζεται με φθίνοντα αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ειδικά την τελευταία εβδομάδα, δημιουργεί συνθήκες εφησυχασμού. Αυτό, σε συνδυασμό με την κόπωση από τους περιορισμούς μπορεί να «βάλει φωτιά» στην προσπάθεια που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πολύ συγκεκριμένες μετακινήσεις

Οι ειδικοί επισημαίνουν ακριβώς αυτό: ότι αυτό που έχει επιτευχθεί έως τώρα με τη συμμόρφωση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών είναι εύθραυστο και η λάθος συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει εντελώς την κατάσταση. Και όπως έχει επισημάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ακόμη και οι λίγοι «είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει με τόση προσπάθεια». Μάλιστα, έχει ήδη τονίσει -μπροστά στον κίνδυνο του συγχρωτισμού μέσω των καλεσμάτων- ότι και το Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ σε αυστηρό τόνο επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους «στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων».

Και για την ανάγκη των πιστών για προσευχή όμως, που έχει προκαλέσει «παρατράγουδα» σε πολλές ενορίες σε όλη τη χώρα, έχει απαντήσει η ίδια η Εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τονίζει στην επικοινωνία που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την κυβέρνηση και ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών, έχει απαντήσει με τον δικό του τρόπο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας: «Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, είναι στάση ζωής. Θεωρώ πως πρέπει να ευχαριστήσουμε από αυτή τη θέση την Εκκλησία και τους πιστούς αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments