Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: «Έσπασαν» την καραντίνα για να πάνε στην κηδεία ενός ταύρου

Ινδία κορωνοϊός: «Έσπασαν» την καραντίνα για να πάνε στην κηδεία ενός ταύρου
Ινδία κορωνοϊός: Ο Μούλι, όπως ήταν το όνομα του ταύρου, ήταν τοπικός ήρωας, για χάρη του οποίου 200 Ινδοί παρευρέθηκαν στην κηδεία του αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Ινδία κορωνοϊός: Τι και εάν οι νεκροί και τα κρούσματα στην Ινδία αυξάνονται συνεχώς, τι και εάν οι νεκροί είναι περισσότεροι από 488 και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 14.000, όλα αυτά δεν εμπόδισαν 200 Ινδούς να σπάσουν την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα για χάρη… ενός ταύρου. Και συγκεκριμένα για να πάνε στην κηδεία ενός ταύρου! Ο Μούλι, όπως ήταν το όνομα του ταύρου, ήταν τοπικός ήρωας καθώς είχε κερδίσει σε πολλούς αγώνες ταχύτητας με ορισμένους Ινδούς να τον αντιμετωπίζουν ακόμα και ως θεότητα.

Η κηδεία του ταύρου ήταν μεγαλοπρεπής σε ένα κρατίδιο στο οποίο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 14 θάνατοι και περισσότερα από 1.200 κρούσματα κορωνοϊού.

«Αρχικά στην κηδεία βρίσκονταν περίπου 30-50 άνθρωποι αλλά στη συνέχεια το τελευταίο “αντίο” είπαν περίπου 200 άνθρωποι» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι 200 αυτοί άνθρωποι «δεν συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο αλλά περπατούσαν προσευχόμενοι για να τιμήσουν τον ταύρο». Σε πρώτη φάση η τοπική αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία για επτά από τους συμμετέχοντες στην κηδεία, για τους οποίους υποβλήθηκαν επώνυμες καταγγελίες για παραβίαση της καραντίνας και της απαγόρευσης των μαζικών συναθροίσεων.

Γιατροί δέχθηκαν επίθεση

Παράλληλα δυο εβδομάδες στο Madhya Pradesh της Κεντρικής Ινδίας γιατροί δέχτηκαν επίθεση από εξαγριωμένους πολίτες την ώρα που προσπαθούσαν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που ήταν “ύποπτος” για κορωνοϊό, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για επίθεση που έγινε επειδή “κάποιοι από το πλήθος πίστευαν πως οι νοσηλευτές θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό στην περιοχή και να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας από τους δύο γιατρούς που ήταν παρών στο σκηνικό: “Φροντίζαμε έναν ασθενή όταν συγκεντρώθηκε πλήθος από 200 άτομα και άρχισε να πετάει πέτρες προς το μέρος μας. Ήμασταν τυχεροί που είχαμε μαζί μας έναν άνθρωπο της περιοχής και κατάφερε να μας απομακρύνει από το μέρος με το αμάξι του για να ξεφύγουμε” ανέφερε ο γιατρός.

Το βίντεο της κηδείας του ταύρου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments