Video

Ναός της Αναστάσεως κλειστός: Πρωτόγνωρη Μεγάλη Παρασκευή στους Άγιους Τόπους [vid]

Ναός της Αναστάσεως κλειστός: Πρωτόγνωρη Μεγάλη Παρασκευή στους Άγιους Τόπους [vid]
Ναός της Αναστάσεως κλειστός: Το επίκεντρο του Χριστιανισμού, βάζει λουκέτο για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Ναός της Αναστάσεως κλειστός: Ένα διαφορετικό και πρωτόγνωρο Πάσχα βιώνουν απανταχού οι Χριστιανοί, με αποκορύφωμα το φετινό Ορθόδοξο Πάσχα στην Ιερουσαλήμ να είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από ότι το συνηθισμένο. Ο Ναός λοιπόν της Αναστάσεως ήταν κλειστός στο πλαίσιο μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοιού και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ναός της Αναστάσεως, το επίκεντρο του Χριστιανισμού και του Ορθόδοξου Πάσχα, βάζει λουκέτο για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Στην πόλη οπού βρίσκεται ο ιερότερος τόπος του Χριστιανισμού, ο Ναός της Αναστάσεως, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πλήθος γιορτών και λειτουργιών, με μία από τις πιο χαρακτηριστικές παραδόσεις να είναι η πορεία των πιστών τη Μεγάλη Παρασκευή στη Via Dolorosa, τον πλακόστρωτο δρόμο που πιστεύεται ότι διέσχισε ο Ιησούς Χριστός στην μαρτυρική πορεία του προς τον Γολγοθά και τη Σταύρωση.

Ωστόσο φέτος, όλες αυτές οι παραδόσεις  έλειπαν από τη χθεσινή Μεγάλη Παρασκευή. Εν αντιθέσει με αυτές επικρατούσε απόλυτη ησυχία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, με τους Άγιους Τόπους να είναι κλειστοί για τους πιστούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments