Άποψη

Ένα μπράβο ανήκει σε όλους

Ένα μπράβο ανήκει σε όλους
Ο Γιάννης Αντύπας αρθρογραφεί στο blog του στο pagenews για την ¨επόμενη ημέρα" της πανδήμιας του κορωνοϊού, που θα βρει την Ελλάδα αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στην κοινωνία και στην εξωτερική πολιτική.

Χρόνια πολλά κυρίες και κύριοι. Τελικά τα καταφέραμε. Μείναμε Σπίτι! Ένα μπράβο ανήκει σε όλους. Με τη σκέψη σε όσους δεν τα κατάφεραν, στους ανθρώπους τους που έχουν μείνει πίσω, σε όσους δίνουν ακόμη μάχη για τις ζωές τους και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα.

Πολλοί ρωτούν πώς θα είναι; Δεν ξέρει κανείς. Ο πρώτος αστάθμητος παράγοντας είναι ο ίδιος ο ιός. Ας ελπίσουμε πως οι επιστήμονες θα βρουν γρήγορα το εμβόλιο, ώστε να μην έχει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα θα έχει σίγουρα την οικονομία σε πρώτο πλάνο. Τα ελληνοτουρκικά. Μπορεί οι ενεργειακές εταιρίες να ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κυπριακή ΑΟΖ για το 2021, αλλά. Ο Ταγίπ Ερντογάν δε θα περιμένει. Το μεταναστευτικός, δυστυχώς, είναι ένα ακόμη όπλο στα χέρια του Τούρκου Προέδρου. Το οποίο έχει ήδη αξιοποιήσει για να φυτέψει μίσος για την Ελλάδα και τη Δύση στις καρδιές Τούρκων και μεταναστών.

Όμως, το πρώτο ζητούμενο της επόμενης μέρας είναι να μην πάνε χαμένα όσα κερδίσαμε στην κρίση. Να μην καταλήξουν στις αποθήκες οι επιπλέον αναπνευστήρες. Να παραμείνουν σε λειτουργία οι νέες ΜΕΘ. Να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Να συνεχιστούν οι ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους. Να προετοιμαστεί η πολιτική προστασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Να γίνει επιτέλους η Ελλάδα ένα κράτος όπου όλα. Τα γρανάζια θα λειτουργούν ομαλά. Γιατί, θα τα χρειαστούμε όλα αυτά.Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Η κρίση έδειξε πως θα πρέπει να διαθέτουμε στοιχειώδη αυτάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και εξοπλισμό πρώτης ανάγκης. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αναπτυχθεί και η μεταποίηση να στηριχθεί για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της. Αυτά πριν φθάσουμε στις υπηρεσίες.

Όπου η περιουσία του ελληνικού τουρισμού θα πρέπει να προστατευθεί. Και αυτό αφορά ξενοδόχους, εστιάτορες, εργαζόμενους, τράπεζες και κράτος. Κάθε εμπλεκόμενο. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αφεθούν οι υποδομές στην τύχη τους. Η απαξίωση δεν είναι επιλογή. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις. Και το κράτος θα πρέπει επιτέλους να γίνει φιλικό προς τον πολίτη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι με τα μνημόνια η Ελλάδα έχασε 500 χιλιάδες μπλοκάκια. Επαγγελματίες. Οικογενειάρχες. Το 50% και το 80% του τίποτα είναι μηδέν. Είναι πάγια η θέση μου πως θα πρέπει η κοινωνία να ενωθεί. Ίδιοι κανόνες εργασίας, ασφάλισης και φορολόγησης για όλους.

Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Απλά είναι τα πράγματα. Προφανώς και αντιπροτάσεις γίνονται δεκτές. Το μόνο που δε θέλω να ακούσω είναι… αυτά δε γίνονται. Γιατί, η ζωή μας δίδαξε και πάλι ότι όλα γίνονται. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Και να πειστούν οι πολίτες. Χωρίς την ανάγκη να υπάρχει πάντα λόγος ανωτέρας βίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments