Διεθνή

Νέα Υόρκη κορωνοϊός: Σε καθοδική πορεία η καμπύλη της πανδημίας

Νέα Υόρκη κορωνοϊός: Σε καθοδική πορεία η καμπύλη της πανδημίας
Νέα Υόρκη κορωνοϊός: Για πρώτη φορά από την έναρξη του φονικού ιού στη Νέα Υόρκη η πολιτεία βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Νέα Υόρκη κορωνοϊός: Για πρώτη φορά βρίσκεται σε καθοδική πορεία η καμπύλη της πανδημίας του κορωνοϊού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο. «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή.

«Η συνέχιση αυτής της καθοδικής πορείας θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας», προειδοποίησε ο Άντριου Κουόμο. «Πρέπει να παραμείνουμε καχύποπτοι και συντονισμένοι, για να μην υπονομεύσουμε ό,τι έχουμε επιτύχει», επέμεινε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, στην πολιτεία καταγράφηκαν 507 νέοι θάνατοι, ο μικρότερος αριθμός θανάτων από τις 2 Απριλίου. Στις 9 Απριλίου καταγράφηκαν 799 θάνατοι, ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων θανάτων στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στην αμερικανική μεγαλούπολη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί συνολικά περισσότεροι των 13.000 θάνατοι και περί τα 236.000 κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού.

Κουόμο για Τραμπ: Σημαντικό οι ηγέτες να στέλνουν το σωστό μήνυμα

Ο Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθούν μαζικά ορολογικά τεστ αντισωμάτων για να προσδιορισθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Η μέθοδος αυτή θα συμβάλει στον καθορισμό της στρατηγικής άρσης των περιοριστικών μέτρων που θα υιοθετηθεί, εξήγησε ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η στρατηγική θα υιοθετηθεί σε συντονισμό με πέντε ακόμη βορειοανατολικές πολιτείες, το Νιού Τζέρσι, την Μασαχουέτη, την Πενσιλβάνια, το Ντέλαγουερ, το Ροντ Άιλαντ.

Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποδαυλίζει τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά των περιοριστικών μέτρων σε πολιτείες με δημοκρατικούς κυβερνήτες, ανυπόμονος για την ανάκαμψη της οικονομίας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι ηγέτες «να στέλνουν το σωστό μήνυμα». «Δεν είναι η στιγμή για την αποστολή διαφορετικών μηνυμάτων. Εάν οι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους, εάν θεωρούν ότι πρόκειται για χάος ή για σύγχυση στις πολιτικές μας, αυτό θα είναι ένα φρικτό μήνυμα», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments