Ελλάδα

Άρση μέτρων Ελλάδα: Έτσι θα πάμε διακοπές φέτος λέει ο καθηγητής Σύψας

Άρση μέτρων Ελλάδα: Έτσι θα πάμε διακοπές φέτος λέει ο καθηγητής Σύψας
Άρση μέτρων Ελλάδα: Τι ανέφερε σε συνέντευξή του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας για την άρση μέτρων αλλά και για τα σχολεία.

Άρση μέτρων Ελλάδα: Ο καθηγητής Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ  σχετικά με το ενδεχόμενο των διακοπών στη διάρκεια του καλοκαιριού τόνισε ότι «θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές». Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται βασικοί κανόνες, ακόμα «και αποστάσεις στις παραλίες», ενώ όσον αφορά τον τουρισμό και την προσέλευση των τουριστών στη χώρα μας το καλοκαίρι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες, αλλά όχι μαζικά. «Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό».

Ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και στις παραλίες

Τη θέση ότι θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές παρά την κρίση του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων, Νίκος Σύψας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας υπογράμμισε  ότι θα υπάρχουν κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και στις παραλίες.

Τι είπε για την άρση των μέτρων

Ο καθηγητής τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίζει να πηγαίνει καλά στο θέμα κρουσμάτων και νεκρών, καθώς αν υπάρξει πισωγύρισμα θα είναι χειρότερη και η υγειονομική και η οικονομική επιβάρυνση. Παράλληλα ο  κ. Σύψας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχολείων, δηλώνοντας πως σύντομα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει το πότε οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία με προτεραιότητα  φυσικά, όπως είπε την Γ’ Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές που αναμένεται να πάρουν πτυχίο.

“Οι οδηγίες που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα για τη μάσκα ενδεχομένως θα αλλάξουν.

Οι μάσκες θα χρησιμοποιούνται πλέον σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε κάποια καταστήματα, ενδεχομένως στα σχολεία. Είναι πράγματα τα οποία θα συζητηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα”, είπε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Εάν δεν έρθει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, με το οποίο να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού στην Ελλάδα, μέχρι τότε αναγκαστικά το όπλο μας θα είναι η κοινωνική απόσταση”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας και πρόσθεσε: “Ένας από τους κυριότερους πυλώνες της άρσης των μέτρων θα είναι η πολύ αυστηρή παρακολούθηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Εάν κάποια στιγμή θεωρήσουμε ότι η καμπύλη ανεβαίνει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων ή των θανάτων τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά και στη συνέχεια εάν επανέλθουν σε μία κανονική πορεία τα μέτρα θα ελαφρώσουν. Θα υπάρχει το φαινόμενο του ‘ακορντεόν’ αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πολύ έντονο ιδιαίτερα το καλοκαίρι που θεωρούμε ότι η μεταδοτικότητα του ιού δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο είναι τώρα. Το φαινόμενο του ‘ακορντεόν’ μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή”, συμπλήρωσε ο κ. Σύψας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments