Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας θάνατος ακόμη – Στους 114 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας θάνατος ακόμη – Στους 114 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μία γυναίκα 68 ετών είναι το νέο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 114.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 114 ανήλθαν μέχρι και αυτή τη στιγμή οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας. Πριν λίγη ώρα όπως έγινε γνωστό κατέληξε μια γυναίκα 68 ετών από τον κορωνοϊό στην Καστοριά. Συγκεκριμένα, η 68χρονη γυναίκα από την Καστοριά νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα. Συνολικά 114 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 13 είναι από την Καστοριά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 113 νεκρός στην Ελλάδα, κατέληξε χθες Κυριακή του Πάσχα. Πρόκειται για έναν 68χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες o 68χρονος άνδρας είχε υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα τις προηγούμενες ώρες άλλοι δύο πολίτες έπεσαν θύματα του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας 65 ετών κατέληξε στις 4:40 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο ΑΧΕΠΑ και ένας 91χρονος κατέληξε στο Σωτηρία. Και οι δύο υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα. Ειδικότερα, ο 65χρονος υπέφερε από υπέρταση και ο 91χρονος από καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιοπάθεια.

Επισημαίνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 6 αναμένεται η νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας

Τι ισχύει μέχρι και σήμερα 20 Απριλίου:

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην σχετική ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β’ 986), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, επιβάλλονται με απλή πράξη των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει:

  • α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και
  • β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments