Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός μέτρα: Η μαγική λέξη είναι η «απόσταση»

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός μέτρα: Η μαγική λέξη είναι η «απόσταση»
Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός μέτρα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έπειτα την καθιερωμένη ενημέρωση απάντησε και στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το πως θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα μετά την άρση των μέτρων.

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός μέτρα: Καθημερινά η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται ανά 24ωρο από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα εμπνέουν αισιοδοξία πως η άρση των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκεται προ των πυλών. Οι Έλληνες πολίτες όπως φαίνεται πέρασαν με επιτυχία την επέλαση της πανδημίας, με τις αρχές να προετοιμάζουν πλέον το έδαφος για την επόμενη ημέρα.

Αυτή όπως αναμένεται θα έρθει σταδιακά ενώ σημαντικό ρόλο και πάλι θα παίξει η ατομική ευθύνη και υγιεινή του καθενός.  Ερωτηθείς για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως “η μαγική λέξη είναι ‘απόσταση’ και μέτρα ασφαλείας, δηλαδή προσωπικά μέτρα προστασίας των ανθρώπων και της δημόσιας υγείας”.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ερωτήθηκε και για τα μπάνια στη θάλασσα, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα γι’ αυτό το ζήτημα ανέφερε ωστόσο πως “μπάνιο σε μια περιοχή που δεν έχει κόσμο έχει πάρα πολύ μικρό κίνδυνο”.

Το φλέγον ζήτημα είναι η λειτουργία των καταστημάτων, σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι “ίσως χρησιμοποιηθεί μία μάσκα σε κλειστούς χώρους”. Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και πρόσθεσε: “Παρακολουθούμε και μαθαίνουμε και από την εμπειρία των άλλων χωρών και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοδήποτε σχέδιο και στη δική μας πραγματικότητα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments