Lifestyle

Δέσποινα Βανδή Ενώπιος Ενωπίω Νίκος Χατζηνικολάου: Καλεσμένη στη σημερινή εκπομπή

Δέσποινα Βανδή Ενώπιος Ενωπίω Νίκος Χατζηνικολάου: Καλεσμένη στη σημερινή εκπομπή
Δέσποινα Βανδή Ενώπιος Ενωπίω Νίκος Χατζηνικολάου: Στη σημερινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είναι καλεσμένη η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Δέσποινα Βανδή Ενώπιος Ενωπίω Νίκος Χατζηνικολάου: Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, στις 23:45, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα υποδεχθεί στο εορταστικό «Ενώπιος Ενωπίω» τη Δέσποινα Βανδή. Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα παραχωρήσει στον δημοσιογράφο μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Θα μιλήσει για τη διαδρομή από τη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης έως τις μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, για την καριέρα της, την οικογένειά της αλλά και τα υπέροχα τραγούδια της.

Ποια είναι η Δέσποινα Βανδή:

Το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Μαλέα. Γεννήθηκε στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας. Όταν ήταν 6 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στην Καβάλα, από όπου είναι η οικογενειακή της καταγωγή, αφότου μετεγκαταστάθηκε εκεί η οικογένειά της η οποία προερχόταν από τον Πόντο. Φοίτησε στο τμήμα «Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Στην αρχή της καριέρας της άλλαξε το επίθετό της σε «Βανδή», για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε.Ξεκίνησε την καριέρα της το 1994, αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, όπου ανάμεσα σε άλλους συνεργάστηκε και με τον Αντώνη Ρέμο την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της συμπρωτεύουσας.

Στα προσωπικά, έχει παντρευτεί τον Ντέμη Νικολαΐδη στις 17 Ιουνίου 2003, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, την Μελίνα, και ένα γιο, τον Γιώργο.

Η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Γέλα μου” το 1994 από την Minos EMI. Ο δίσκος αυτός ξεχώρισε από το ντουέτο Το Αδιέξοδο με το Γιάννη Πάριο, σε στίχους και μουσική του Βασίλη Καρρά και τα τραγούδια «Γέλα μου» και «Δεν υπάρχει τίποτα». Το 1996 η Βανδή κυκλοφόρησε τον επόμενο δίσκο της, “Εσένα Περιμένω”. Μεταξύ των επιτυχιών του άλμπουμ, τα «Εσένα Περιμένω», «Δεν Πεθαίνει Η Αγάπη» και «Έφυγες», τραγούδια γραμμένα από το φίλο της μουσικό παραγωγό, Τόνι Κονταξάκη.

Το 1997 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον συνθέτη και στιχουργό Φοίβο, ο οποίος έγραψε τα τραγούδια για το άλμπουμ “Δέκα Εντολές”, το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο. Η συνεργασία τους αποδείχθηκε επιτυχημένη τα επόμενα χρόνια. Την επόμενη χρονιά το 1998, κυκλοφόρησε σε στίχους και μουσική του Φοίβου, το CD σινγκλ” Σπάνια”, το οποίο περιείχε το ομώνυμο τραγούδι και το «Ούτε ένα ευχαριστώ». Αργότερα το 1999, της προτάθηκε να υποδυθεί ένα ρόλο guest star στην τηλεοπτική σειρά “Δύο Ξένοι”, ρόλο τον οποίο αποδέχτηκε. Ο επόμενος δίσκος της ήταν οι “Προφητείες”. Κυκλοφόρησε το 1999 και έγινε χρυσός την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας του. Στη συνέχεια έγινε τριπλά πλατινένιος.

Αργότερα την ίδια χρονιά, η Βανδή έδωσε την πρώτη της προσωπική συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού με κοινό που ξεπέρασε τις 8.000 θεατών.

Το 2000 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε το σινγκλ “Υποφέρω”. Ο δίσκος αυτός έγινε 6 φορές πλατινένιος και βραβεύτηκε ως το πιο επιτυχημένο σινγκλ όλων των εποχών στην Ελλάδα, από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin. Το φθινόπωρο του 2001 η Βανδή και ο Φοίβος αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τη Heaven Music. Η επόμενη επιτυχία της, το “Γεια” (2001), ήταν ένα διπλό άλμπουμ με 21 νέα τραγούδια και έγινε 4πλά πλατινένιο. Πολλά από τα τραγούδια του έγιναν επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε γείτονες χώρες, όπως η Τουρκία και ο Λίβανος.

Το 2002 η Δέσποινα τιμήθηκε με το βραβείο «Ελληνίδα Καλλιτέχνις με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2002» στο διαγωνισμό του World Music Awards του 2002 στο Μόντε Κάρλο. Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Λίγο πριν τελειώσει το 2002 κυκλοφόρησε το σινγκλ “Άντε Γεια”, που έγινε διπλά πλατινένιο.

Το τραγούδι «Gia», σε στίχους και μουσική Φοίβου, εισχώρησε στη διεθνή μουσική σκηνή και το 2003 έφτασε στα charts των ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Billboard και Music Week), ενώ το τραγούδι «Opa opa» κυκλοφόρησε επίσης ως CD σινγκλ σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Βόρεια Αφρική, καθώς επίσης έχει συμπεριληφθεί σε πάνω από 120 συλλογές παγκοσμίως. Τα τρία πρώτα της διεθνή σινγκλ, «Gia» (2003), «Opa Opa» (2004) και «Come Along Now» (2005) μπήκαν στις λίστες όλου του κόσμου.  Η δουλειά της έχει κυκλοφορήσει ως remix από γνωστούς DJs και παραγωγούς, όπως μεταξύ άλλων οι Armand Van Helden, Milk & Sugar, Nick Skitz, Roger Sanchez, Junior Vasquez, Pete Tong, Bass Bumpers, DJ Gregory, Level K, XTM, Minimal Chic και Highpass.

Tο καλοκαίρι του 2003 η Βανδή έδωσε συναυλία στο Λυκαβηττό σε κοινό 8.000 θεατών, λίγο πριν φύγει για την Ισπανία για να ακολουθήσει τον σύζυγο της Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα εισιτήρια της συναυλίας εξαντλήθηκαν. Η Βανδή εμφανώς συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια μίλησε στους fans της λέγοντας: «Θα μου λείψετε πολύ, θα σας σκέφτομαι εκεί που θα πάω» κάνοντας το στάδιο να την αποθεώνει αλλά και να στεναχωριέται ταυτόχρονα που η αγαπημένη τους τραγουδίστρια θα έφευγε. Η ηχογράφηση της συναυλίας κυκλοφόρησε σε άλμπουμ το χειμώνα της ίδιας χρονιάς το οποίο έγινε πλατινένιο μέσα σε μία εβδομάδα.

Μετά τη γέννηση της κόρης της στην Ισπανία, στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, η Βανδή ταξίδεψε στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε το νέο της δίσκο με τίτλο “Στην αυλή του παραδείσου” ο οποίος περιείχε 11 νέα τραγούδια και έγινε πλατινένιος από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Tο άλμπουμ αυτό και η συλλεκτική του έκδοση, της χάρισαν έξι βραβεία σε δύο χρόνια στα Mad Video Music Awards (Τα τρία πρώτα το 2005, ενώ τα άλλα τρία το 2006). Έτσι η Βανδή έγινε ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία σε δύο συνεχόμενες απονομές Mad Video Music Awards.

Στις 16 Ιουνίου 2009, η Βανδή έκανε την επάνοδό της, μετά από ένα χρόνο δισκογραφικής αποχής, με το τραγούδι «Υπάρχει ζωή», σε μουσική και στίχους του Φοίβου. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στις 24 Ιουνίου στα Mad Video Music Awards 2009, στο θέατρο Βράχων. Στις 29 Ιουνίου έδωσε την έναρξη για την περιοδεία της με τίτλο Long Hot Summer Tour με συναυλία στη Θεσσαλονίκη, τα εισιτήρια της οποίας εξαντλήθηκαν.  Με 32 συναυλίες με εξαντλημένα εισιτήρια και 150.000 θεατές συνολικά η περιοδεία θεωρήθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες της χρονιάς.

Στις 2 Νοεμβρίου η Βανδή αποχώρησε από τη Heaven και ακολούθησε τον Φοίβο στη νέα δισκογραφική εταιρία Spicy που ίδρυσε. Το επόμενο τραγούδι της με τίτλο «Κορίτσι Πράμα part 1» κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 2010 σε όλα τα ραδιόφωνα της Ελλάδα. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού ήταν και πάλι του Φοίβου.

Το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησαν τα τραγούδια «Μου ‘χεις περάσει» και «Γυρίσματα» ως προπομποί του επερχόμενου, δέκατου, προσωπικού άλμπουμ της με τίτλο “Άλλαξα”. Ο δίσκος κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2012 σηματοδοτώντας την επιστροφή της Βανδή σε πιο λαϊκούς ήχους, ενώ σημείωσε και εμπορική επιτυχία φτάνοντας τις διπλά πλατινένιες πωλήσεις. Τα σινγκλ που ακολούθησαν από το δίσκο ήταν τα τραγούδια: «Το νησί» (το βίντεο γυρισμένο στη Σκιάθο), «Καταλαβαίνω» και «Το αστέρι μου».

Τόσο το 2013 όσο και το 2014 η τραγουδίστρια παρουσίασε μαζί με τον ηθοποιό, Γιώργο Καπουτζίδη τον ελληνικό τελικό επιλογής τραγουδιού για το διαγωνισμό της Eurovision.

Στις 22 Νοεμβρίου 2013, μια ημέρα μετά από δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη στις οποίες υποστήριζε τη Χρυσή Αυγή, η Βανδή εξέδωσε ανακοίνωση, κοινοποιώντας τη λύση της συνεργασίας τους. Στην ανακοίνωση ανέφερε πως αν και γνώριζε από τη εποχή της πρώτης τους συνεργασίας πως «ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο», και χαρακτήριζε δικαίωμα του να λέει τη γνώμη του, με την οποία συχνά διαφωνούσε, αισθανόταν πως εκείνη την περίοδο «τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν» και ανέφερε στο τέλος πως οι γονείς της ήταν μετανάστες.

To χειμώνα του 2013 ήταν μία από τους κριτές – προπονητές στην ελληνική εκδοχή του μουσικού ριάλιτι “The Voice”, μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, τη Μελίνα Ασλανίδου και το Μιχάλη Κουινέλη.

Το 2014 η Δέσποινα Βανδή επέστρεψε στη Heaven μετά από περίπου 5 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από το δελτίο τύπου του single “Καλημέρα”. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της ως coach του “The Voice”, ενώ ακολουθεί το νέο της album «Δε με σταμάτησες» στις 22 Δεκεμβρίου του 2014. Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο album χωρίς την υπογραφή του Φοίβου. Ο δίσκος αγαπήθηκε από το κοινό φτάνοντας μέχρι και την πρώτη θέση στο chart της Ifpi μετά από λίγους μήνες έγινε πλατινένιο με 12.000 πωλήσεις.

Το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Μια ανάσα μακριά σου» ως προπομπός του επερχόμενου, δωδέκατου, προσωπικού άλμπουμ της με τίτλο “Αυτή είναι η διαφορά μας”. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια «Αυτή είναι η διαφορά μας», «Πέρασα να δω» , και «Τα κλειδιά» που ήταν το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “Τα 5 Κλειδιά”. Το Δεκέμβριο του 2016 πρωταγωνίστησε στο musical στο θέατρο Ακροπόλ με τίτλο “Mamma mia”.Το musical συνεχιζόταν για δύο συνεχόμενες χρονιές με τεράστια επιτυχία και με συνεχώς sold out παραστάσεις.

Στις 6 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το τραγούδι «Αγκαλιά μου», το οποίο ντύνει μουσικά την τηλεοπτική σειρά “Ο πρίγκηπας της Φωτιάς”, προαναγγέλοντας την μεταγραφή της στην Panik Records, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα στις 8 Ιανουαρίου 2019. Στις 3 Μαρτίου του 2019 έκανε πρεμιέρα η ταξιδιωτική εκπομπή της “My Greece” μέσα από την συχνότητα του Open Beyond TV.

Το Καλοκαίρι του 2019 η Δέσποινα Βανδή πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση/musical των Ρεππά-Παπαθανασίου με τίτλο “Το Δικό μας Σινεμά” στο θέατρο Άλσος. Τα εισιτήρια των παραστάσεων που πωλήθηκαν συνολικά ξεπέρασαν σε αριθμό τα 150.000. Στις 4 Ιουλίου του 2019 κυκλοφόρησε ο καινούργιος της δίσκος, ο πρώτος από την Panik Records, με τίτλο “Το Δικό Μου Σινεμά” ο οποίος περιλαμβάνει τραγούδια της θεατρικής παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και μερικά ακόμα από την εποχή του Παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι “Έστω Λίγο Ακόμα”, μια δυναμική ερωτική μπαλάντα η οποία είναι δημιούργημα του Στέφανου Κορκολή στην μουσική και της Ρεβέκκας Ρούση στους στίχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη καριέρα της η Δέσποινα Βανδή συνεργάζεται με τον διακεκριμένο συνθέτη Στέφανο Κορκολή και με τη συνεργάτιδά του Ρεβέκκα Ρούσση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments