Οικονομία

Πετρέλαιο τιμή: Σε κατακόρυφη πτώση ο «μαύρος χρυσός» – Ιστορικά χαμηλά λόγω κορωνοϊού

Πετρέλαιο τιμή: Σε κατακόρυφη πτώση ο «μαύρος χρυσός» – Ιστορικά χαμηλά λόγω κορωνοϊού
Πετρέλαιο τιμή: Ιστορικά χαμηλά καταγράφει η τιμή του βαρελιού, με το πετρέλαιο να πλήττεται βαριά από την επέλαση της πανδημίας.

Πετρέλαιο τιμή: Το αμερικανικό αργό δέχθηκε σφυροκόπημα τη Δευτέρα, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται τη στιγμή που η ζήτηση μειώνεται, με την οικονομία να βρίσκεται υπό πίεση. Κάτω από το ένα δολάριο το βαρέλι – στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ – βυθίστηκε το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του αμερικανικού αργού (WTI), σύμφωνα με το AFP.

Η «βουτιά» θεωρείται πρωτοφανής και αποδίδεται στις πιέσεις που δέχεται η οικονομία των ΗΠΑ και η αγορά πετρελαίου, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται πως και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, τα συμβόλαια πετρελαίου WTI – παράδοσης τον Μάιο – πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση.

Από τις 9 σήμερα το βράδυ και μετά, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού λήξεως Μαΐου κάνει πράξεις το πολύ μέχρι τα 0,2 δολάρια ανά βαρέλι χωρητικότητας 152 λίτρων, καταγράφοντας συνεχόμενα απίστευτα αρνητικά ρεκόρ που κανένας δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα, φτάνοντας πλέον σε αρνητικές τιμές!

Σημειώνεται ότι η τιμή του συμβολαίου έχασε την προηγούμενη εβδομάδα το 1/5 της αξίας της καθώς η συμφωνία του OPEC+ και άλλων παραγωγών απέτυχε να ανακουφίσει από το πλήγμα που έχει υποστεί η ζήτηση σε μια συντεθλιμμένη παγκόσμια οικονομία. Μεγάλο μέρος της πτώσης οφείλεται στο γεγονός ότι το συμβόλαιο του Μαΐου λήγει την Τρίτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments