Άποψη

Μεταναστευτικό, κορωνοϊός και εμμονή στην ίδια πολιτική – Εκρηκτικό κοκτέιλ

Μεταναστευτικό, κορωνοϊός και εμμονή στην ίδια πολιτική – Εκρηκτικό κοκτέιλ
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την εξάπλωση του κορωνοϊού και γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την ανάγκη να αλλάξουν πολιτική στάση οι αρμόδιοι.

Τα 150 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν είναι κάτι περίεργο ή μη αναμενόμενο. Κοινή λογική είναι. Αν μία ολόκληρη χώρα έχει μπει εγκαίρως σε καραντίνα για να ελεγχθεί η εξάπλωση τοι ιού καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια και παρόλη την επιτυχία του σχεδιασμού και τη μείωση των υγειονομικών επιπτώσεων στο ελάχιστο, χρειάζονται μήνες ακόμα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, και αν, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί σε συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων από 90 χώρες που μπήκαν παράνομα στη χώρα δίχως κανέναν υγειονομικό έλεγχο και οι οποίοι διαβιούν στις γνωστές συνθήκες;

Οι αρμόδιοι υπουργοί, παρόλα αυτά, επιμένουν στην κατασκευή μόνιμων πόλεων μεταναστών των πέντε με επτά χιλιάδων κατ’ ελάχιστον  η κάθε μία, σε όλη τη χώρα, ώστε το πρόβλημα να απλωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Και αν μέχρι πρότινος η συζήτηση αφορούσε στα θέματα ασφαλείας, δημογραφικής αλλοίωσης και βίαιης ανατροπής της ζωής των τοπικών κοινωνιών,  τώρα μιλάμε για υγειονομικές βόμβες που διασπείρονται στις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Από τις οποίες κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα όλη η επώδυνη προσπάθεια που γίνεται και στην οποία συμμετέχει συνειδητά και συνειδητοποιημένα  ο ελληνικός λαός, αποδεχόμενος μάλιστα την οικονομική καταστροφή, καθώς πρόταξε το μείζον αγαθό της ζωής. Πολύ περισσότερο που είναι διαπιστωμένο ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κατάσταση και διεξάγει βιολογικό πόλεμο κατά της Ελλάδας επιχειρώντας να στείλει λέμβους με μολυσμένους μετανάστες.

Η εμμονή των αρμοδίων σε μια εντελώς ανορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού, ακόμα και μετά τα όσα συνέβησαν στον Έβρο, εγείρει ερωτήματα για το αν πρόκειται απλώς για έναν συνδυασμό ανεπάρκειας πολιτικών προσώπων  και εξωτερικών πιέσεων αφενός από αυτούς που θέλουν να περιορίσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα μετατρέποντάς την σε hot spot της Ευρώπης, αφετέρου από το διεθνές δουλεμπορικό κύκλωμα που χρησιμοποιεί ως βιτρίνες διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ που έχουν συσταθεί από διακινητές. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία μπίζνα δισεκατομμυρίων όπου ο ανθρωπισμός είναι ο φερετζές των δουλεμπόρων.

Οι άνθρωποι που θησαυρίζουν από αυτό δεν είναι μόνο οι επιχειρησιακοί δουλέμποροι  στις μικρασιατικές ακτές, το τουρκικό κράτος που αποσταθεροποιεί την Ελλάδα βγάζοντας παράλληλα χρήματα και οι ΜΚΟ που συνεχίζουν να αλωνίζουν στο ελληνικό έδαφος. Τα χρήματα είναι υπερ-αρκετά για να χρηματοδοτείται το lobbing, ήτοι η εξαγορά, και πολύ υψηλά ισταμένων προσώπων σε  παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Ειρήσθω εν παρόδω, τα 700 εκατομμύρια που εξήγγειλε ότι θα δώσει η ΕΕ στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψη των ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, τελικά θα δοθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους για τη φιλοξενία αυτών που στέλνει η Τουρκία, δηλαδή για τη δημιουργία δομών, την καταβολή επιδομάτων τη στέγαση κλπ

Αντί δηλαδή να διατεθούν για τη θωράκιση της χώρας, θα δοθούν για έργα που θα λειτουργήσουν ως κράχτες και για τη μονιμοποίηση της κατάστασης.

Το μέλος της «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα», Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού “Χίος Μπροστά και μέλος της “Συντονιστικής επιτροπής Αιρετών και κατοίκων Ν. Χίου “, Γιώργος Αγιωργούσης, σημείωνε τα εξής: « «Το σκανδαλώδες είναι ότι με τη επερχόμενη αλλαγή του άρθρου 16 του Ν4375/2016 καταργούνται  όλοι οι πολεοδομικοί περιορισμοί (οικοδομικές άδειες, όροι δόμησης, χρήσεις, περιβαλλοντικοί όροι κτλ) για τη δημιουργία των δομών με το πρόσχημα του επείγοντος.  Επίσης, ακόμα πιο σκανδαλώδης είναι η δημιουργία Διεύθυνσης Μελετών  στο υπουργείο  Μεταναστευτικής Πολιτικής από οκτώ  μετακλητούς υπαλλήλους. Δηλαδή εν ολίγοις , το ίδιο υπουργείο χρηματοδοτεί, μελετά, επιβλέπει  τα έργα των 700 εκατομμυρίων που προσέφερε  η Επίτροπος  Ίλβα Γιόχανσον , επ’ αφορμής των γεγονότων  του Έβρο…».

Κάτοικοι της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και άλλων νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό  διαμηνύουν ότι η απόπειρα εκμετάλλευσης των έκτακτων  συνθηκών λόγω κορωνοϊού, για  την εκ νέου προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, που αποτράπηκαν την προηγούμενη φορά με τα γνωστά επεισόδια, θα οδηγήσουν και πάλι σε αντίδρασή τους. Είναι προφανές ότι αν υποτιμηθεί ξανά η αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου σε αυτού του είδους την πολιτική στο μεταναστευτικό, σε συνδυασμό με τις υγειονομικές συνθήκες από την επιδημία, την καραντίνα και τις οικονομικές επιπτώσεις, θα δημιουργηθεί ένα άκρως εύφλεκτο σκηνικό. Και κάποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ευθύνες, ειδικά αν κινδυνεύσουν ζωές Ελλήνων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments