Ελλάδα

Εορτολόγιο ΣΗΜΕΡΑ: Αυτά τα ονόματα γιορτάζουν σήμερα 21 Απριλίου

Εορτολόγιο ΣΗΜΕΡΑ: Αυτά τα ονόματα γιορτάζουν σήμερα 21 Απριλίου
Εορτολόγιο ΣΗΜΕΡΑ: Τρίτη του Πάσχα και σήμερα γιορτάζουν αρκετά ονόματα. Δείτε αναλυτικά ποιοι γιορτάζουν.

Εορτολόγιο ΣΗΜΕΡΑ: Σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, 21 Απριλίου (21/4), σύμφωνα με το εορτολόγιο, τιμώνται οι Ραφαήλ Νικόλαος και Ειρήνη Άγιοι Μυτιλήνης, Εκατόν εβδομήντα εννιά Οσιομάρτυρες Νταού Πεντέλης, 3η Διακαινησίμου, ενώ είναι των Αγίας Αλεξάνδρας βασιλίσσης, Αγίων Ιανουαρίου και Φαύστου.

Ως εκ τούτου, γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή αρκετά ονόματα:

Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα, Λαμπροτρίτη, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος, Ραφαέλα, Ραφαέλλα, Ραφαήλα, Ραφαηλία, Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολή, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ, Ειρήνη, Ρένα, Ρήνα, Ρηνιώ, Ρηνούλα, Ειρήνα, Ειρήνγκω, Ρένια.

Δεν ξεχνάμε να ευχηθούμε στους ανθρώπους που αγαπάμε στην ονομαστική τους εορτή.

Πότε γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου τιμάται από την Εκκλησία στις 23 Απριλίου, ωστόσο, τείνει κάποιες χρονιάς να τιμάται τη Δευτέρα του Πάσχα, ανάλογα με το πότε “πέφτει” το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, τις χρονιές που η 23η Απριλίου τυγχάνει να είναι πριν από το Πάσχα, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη Δευτέρα του Πάσχα. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την περίοδο της Σαρακοστής από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και το πρωί της Παρασκευής έχουμε πένθος, επομένως δεν πρέπει να γίνονται πανηγυρικοί εορτασμοί.

Φέτος, με το Πάσχα να “πέφτει” στις 19 Απριλίου, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου θα εορταστεί στις 23 Απριλίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments