Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά της Ξάνθης

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά της Ξάνθης
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα περιλάμβανε και τα περιοριστικά μέτρα στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πριν λίγο τα νέα κρούσματα του φονικού ιού στη χώρα. Εκτός από αυτά όμως, ο καθηγητής ανέλαβε και τα καθήκοντα του Νίκου Χαρδαλιά, μιας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν κατάφερε να βρεθεί στην συνέντευξή τύπου όντας στο Κρανίδι, το μέρος όπου ανακοινώθηκαν ακόμη 150 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως εκτός από το Κρανίδι, υπάρχουν ακόμη δύο χωριά στον νομό της Ξάνθης, τα οποία θα τεθούν υπό 14ημερο αποκλεισμό, καθώς διαπιστώθηκαν κρούσματα θετικά στην πανδημία. Όπως είπε πρόκειται για τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έκανε λόγο για πολλαπλά θετικά και ύποπτα κρούσματα του ιού. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα απαγορεύεται πλήρως η είσοδος και έξοδος στα δύο χωριά.

14 ημέρες καραντίνα και στο Κρανίδι

Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού. Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.

Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικα.

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη. Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments